Skalowanie płytki
Skalowanie płytki
Witam,
znalazłem projekt programatora STK200 z elementami smd ale niestety muszę przeskalować płytkę. Jak przeskalować płytkę tak aby wprowadzenia elementów zgadzały się ze ścieżkami ?
znalazłem projekt programatora STK200 z elementami smd ale niestety muszę przeskalować płytkę. Jak przeskalować płytkę tak aby wprowadzenia elementów zgadzały się ze ścieżkami ?
Skoro w eaglu była robiona to po co chcesz skalować?BC547 pisze:Płytka była zaprojektowana w Eagle.
Każdy swoje chwali. Ja z kolei nie mogę przetrawić KiCad'a. Nawet nie umiem się w nim poruszać, za to eagle wydaje się prosty jak przysłowiowa konstrukcja cepa.Spanner pisze:(...) najlepiej to przejdsz na KiCad, przy nim eagle to badziew.
Ctrl +P i tam masz pole Scale factor wpisujesz interesującą cie wartość i drukujesz.BC547 pisze: Jak przeskalować płytkę tak aby wprowadzenia elementów zgadzały się ze ścieżkami ?
BC547 pisze:Witam,
znalazłem projekt programatora STK200 z elementami smdBC547 pisze:Płytka była zaprojektowana w Eagle.Bez komentarza.Spanner pisze: najlepiej to przejdsz na KiCad
Opisz dokładnie, jakiego rodzaju skalowanie chcesz zrobić, co chcesz skalować, z jakiego pliku źródłowego, czy też z innego dokumentu, np. z jakiegoś pdf-a? Nie wiadomo, o co dokładnie Ci chodzi. Oczywiście jest taki sposób, i wyjdzie ładnie, ale opisz co i z czego, chcesz zrobić. Ewentualnie proszę o dokładny opis na priv-a.