Witam,
Muszę na sofcie W7 zainstalować Solid Edge ST1 czy tam 2. Ponoć nie jest on kompatybilny z tym windowsem, lecz na lapku profesora z analogicznym śmiga bez przeszkód.
A mój problem pojawia się już na początku, bo instalator najpierw wpuszcza mi na dysk Visuala C++ 2005, no i nie kończy akcji pisząc, że zakończyła się ona niepowodzeniem.
Dalsza instalacja właściwego programu nie jest możliwa.
Próbowałem wgrać C++ ręcznie, lecz bez skutku.... Czy ktoś poprowadzi mnie za rączkę??
Instalacja programu
-
Początkujacy
- Użytkownik
-
Początkujacy
- Użytkownik
Profesor uczy mnie konstrukcji maszyn (projektowanie CAD) więc w komputerach nie ma nic do powiedzenia. Jedyne co wie to to, że jemu śmiga.
Nie wiem o jaki błąd chodzi, bo nie ma takiej informacji. Wyświetla się tylko informacja, że instalacja zakończy się niepowodzeniem. I tyle. Wygląda to tak, jakby Visual się instalował, czekaj 3...2...1sekund i nagle bach - instalacja[....] .
Nie wiem o jaki błąd chodzi, bo nie ma takiej informacji. Wyświetla się tylko informacja, że instalacja zakończy się niepowodzeniem. I tyle. Wygląda to tak, jakby Visual się instalował, czekaj 3...2...1sekund i nagle bach - instalacja[....] .
Szukałeś w googlach? Z tego co ja znalazłem instalacja runtime'u VC++ 2005 na windowsie 7 to znany problem, ale nie widziałem nigdzie rozwiązania. Niektórzy radzą zrobić wirtualną maszynę z XP i tam używać tego programu, który wymaga runtime'u. Ja bym raczej po prostu zainstalował drugi system na dysku. A co koledzy z roku robią z tym problemem?
-
Początkujacy
- Użytkownik