PSoC Express

Forum pasjonatów mikrokontrolerów PSoC
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kulpina
Użytkownik
Posty: 2040
Rejestracja: 28 lip 2005, 16:57
Lokalizacja: Sanok
Kontakt:

Post autor: Kulpina » 28 mar 2008, 18:53

Psoc Express - W jaki sposób to działa, jeśli nie trzeba znać żadnych języków programowania? To aż takie cudo jak mi sie teraz wydaje, czy coś przeoczyłem? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 28 mar 2008, 19:11

Kulpina pisze:Psoc Express - W jaki sposób to działa, jeśli nie trzeba znać żadnych języków programowania? To aż takie cudo jak mi sie teraz wydaje, czy coś przeoczyłem? :mrgreen:
Najlepiej to sprawdzić w praktyce. Oprogramowanie mozna ściągnąć ze strony www.cypress.com a taki prosty przykład układu mierzącego temperaturę był opublikowanyw EP11/2006

Awatar użytkownika
gwozdex
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 24 lut 2006, 10:04
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice
Kontakt:

Post autor: gwozdex » 28 mar 2008, 19:35

Witam!
Ja zwróciłem uwagę na te procesory kilka miesięcy temu po ukazaniu się informacji na ich temat w EP. Szczególnie zaś zwrócił moją uwagę artykuł w którym poruszony został temat technologi CapSense, czyli przycisków pojemnościowych. Nawet próbowałem zamówić kilka sampli- niestety nie przyszły.
Ciekawi mnie czy środowisko w wersji Express umożliwia korzystanie z tych modułów?

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 28 mar 2008, 19:56

gwozdex pisze:Witam!
Ja zwróciłem uwagę na te procesory kilka miesięcy temu po ukazaniu się informacji na ich temat w EP. Szczególnie zaś zwrócił moją uwagę artykuł w którym poruszony został temat technologi CapSense, czyli przycisków pojemnościowych. Nawet próbowałem zamówić kilka sampli- niestety nie przyszły.
Ciekawi mnie czy środowisko w wersji Express umożliwia korzystanie z tych modułów?
Tak.
Ostatnio zmieniony 30 mar 2008, 20:25 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
end
Administrator
Posty: 1294
Rejestracja: 13 kwie 2003, 10:39

Post autor: end » 29 mar 2008, 10:26

Najepiej jakby moderator zamknął ten wątek i wydzielił
Możesz to uczynić już sam :)

bodd
-
Posty: 2
Rejestracja: 06 paź 2006, 9:12

Post autor: bodd » 22 maja 2009, 20:17

Witam.
Czy podany adres skad mozna sciagnac PSoC expres jest aktualny? Bo szukałem i jakos nie za bardzo.

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 23 maja 2009, 20:33

teraz już jest jeden zintegrowany program "PSoC Designer" - znajdziesz go tutaj

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Posty: 2051
Rejestracja: 21 wrz 2008, 12:53
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Post autor: kayron » 02 paź 2012, 18:01

No właśnie. Tylko ja np. w wersji 5.3 nie mam dostępnego tryby Expres do programowania ? Jest tylko ASM i C.
Czyżby Cypress zrezygnował z tego sposobu programowania ?

Awatar użytkownika
Wojtek
Moderator
Posty: 2601
Rejestracja: 04 sie 2002, 19:00
Lokalizacja: --
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 02 paź 2012, 19:16

Tak niestety, to jeszcze jest dostępne dla wersji 5.0 SP6 http://www.cypress.com/?rID=34517
A informacje o tym masz np w FAQ http://www.cypress.com/?rid=53335

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Posty: 2051
Rejestracja: 21 wrz 2008, 12:53
Lokalizacja: Poland
Kontakt:

Post autor: kayron » 03 paź 2012, 9:06

Szkoda :sad: Choć w sumie to logiczne, że im więcej będzie, bardziej rozbudowanych procesorów, tym, trudniej takie środowisko będzie rozwijać. No nić zostaje nauka ASM, i C na tę platformę.

ODPOWIEDZ