Witam
Jestem posiadaczem wzmacniacza stereo Koda kd-261, trochę czytałem na temat jego wad i postanowiłem go poddać "modyfikacjom poprawiającym dźwięk", gdzie kupujecie części do wzmacniaczy audio (kondensatory, potencjometry). Moze ktoś z posiadaczy Kody mógłby opisać modyfikacje tego wzmacniacza.
Z góry dziękuje za pomoc.
Zakupy czesci audio, gdzie?
Hej
No w kazdym sklepie elektronicznym. Choćby wysyłkowo w AVT. Nie wiem co to za modyfikacje. Za mała moc, czy szumy Ci nie odpowiadają? Ale myślę że możesz miec trudności z ulepszaniem. Jakie masz doświadczenie z elektroniką?
Pozdrawiam
Piotrek
P.S. Co to za wady ma ten wzmacniacz i czy je słyszysz?
No w kazdym sklepie elektronicznym. Choćby wysyłkowo w AVT. Nie wiem co to za modyfikacje. Za mała moc, czy szumy Ci nie odpowiadają? Ale myślę że możesz miec trudności z ulepszaniem. Jakie masz doświadczenie z elektroniką?
Pozdrawiam
Piotrek
P.S. Co to za wady ma ten wzmacniacz i czy je słyszysz?
Hej
No to wymień kondensatory na identyczne i spokój. Może one powodują "zasmieconą góre". Jakby co zawsze możesz kupić kondensatory na wyższe napiecie, gdyby na identyczne nie mieli. Nie kupuj natomiast innej pojemności. Jak sa w torze audio to moze miec kolosalne znaczenie. Stare elektrolity puchną, taka już ich uroda.
Pozdrawiam
Piotrek
No to wymień kondensatory na identyczne i spokój. Może one powodują "zasmieconą góre". Jakby co zawsze możesz kupić kondensatory na wyższe napiecie, gdyby na identyczne nie mieli. Nie kupuj natomiast innej pojemności. Jak sa w torze audio to moze miec kolosalne znaczenie. Stare elektrolity puchną, taka już ich uroda.
Pozdrawiam
Piotrek