telewizor sony KDL-26L4000 firmware

Serwis telewizorów, odbiorników radiowych, wzmacniaczy, magnetowidów oraz innych urządzeń elektronicznych.
ODPOWIEDZ
simrowit
-

telewizor sony KDL-26L4000 firmware

Post autor: simrowit » 12 wrz 2012, 17:19

szukam firmware do w/w modelu, chodzi o to ze telewizor nie obsluguje poprawnie modułu Neotion NP4. Obraz(mpeg-4) jest, głos też ale oprócz tego "gratis" na pół ekranu informacja "wybrany kanał jest niedostrojony". Da sie coś z tym zrobic ? Oczywiscie na stronie Sony nie ma żadnego firmware. Sytuacja wydaje się byc patowa;).

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 12 wrz 2012, 19:42

Też mam ten moduł, co prawda większy i nowszy TV, ale są z nim kłopoty, lubi się zawiesić. Problem z softem to jedno, ale kabelek do jego wgrania do TV to drugie. Ja tam ogólnie i tak mam już głęboko gdzieś TVP i jej programy 9na YT jest więcej i ciekawiej), więc nawet nie próbuję tego zrobić. Zresztą TVP1 HD i tak nie działa na tym module, więc chyba szkoda zachodu, lepiej zakupić nowszy TV.

Awatar użytkownika
e-lektryk
Użytkownik

Post autor: e-lektryk » 14 wrz 2012, 23:40

Ten model telewizora nie jest oficjalnie obsługiwany przez moduł, więc zamiast szukać firmware proponował bym wymienić ten moduł na inny rodzaj dekodera (np. zewnętrzny), albo znaleźć moduł CI, który współpracuje z Twoim telewizorem. Ostatecznie dość ryzykowna opcja to zmiana oprogramowania na oprogramowanie z innego telewizora Sony kompatybilnego z modułem CI, ale to może zabić Twój telewizor. Musiał byś znaleźć najbardziej zbliżony do Twojego model, na którym moduł działa i spróbować, ale odradzam takie działania, bo to może zniszczyć nieodwracalnie telewizor. Możesz też spróbować pozmieniać coś w menu serwisowym telewizora chociaż nie wiem czy będą tam jakieś interesujące cię opcje.

ODPOWIEDZ