Brak komunikacji między Logitech RX 650, a odbiornikiem
Brak komunikacji między Logitech RX 650, a odbiornikiem
Myszka przestała komunikować się z odbiornikiem. Nie mam jak jej za bardzo sprawdzić. Zasilanie dochodzi. Dioda mruga, więc niby wszystko ok. Poprawiłem lutowania na płytce, ale niestety nic to nie zmieniło. Słuchałem tej myszki przy pomocy Phaser'a 777 i niby piszczy i buczy, nawet zmieniają się tony podczas przyciszania klawiszy, ale Logitech connect nie wykrywa myszki. Jak znaleźć i rozwiązać problem? Może, któryś z kolegów ma serwisówkę do tej myszki i jest się gotów podzielić? Na płytce myszki są jakieś testpointy, ale nie wiem jakie konkretnie powinny być tam napięcia. Komputer normalnie wykrywa odbiornik, ale czy antena w odbiorniku działa to nie wiem.
Ja miałem problem z nadajnikiem Trusta , okazało się że płytka z odbiornika nie styka na wszystkich liniach. Dokładniej jedna linia daty nie stykała. Rozwiązanie było banalne ale i genialne - ostrożnie rozebrałem moduł i pod płytkę i w miejsce styku podłożyłem kawałek kartki papieru i znów działało kilka miesięcy. Nie jest to rozwiązanie na lata, ale zawsze jakieś wyjście.
Nie mówię że jest to dokładna przyczyna w tym przypadku, ale jakaś opcja do sprawdzenia.
Nie mówię że jest to dokładna przyczyna w tym przypadku, ale jakaś opcja do sprawdzenia.