Witam,
w ostatnich dniach nabyłam tytułowy programator AVTProg2. Opis urządzenia znajduje się w linku: http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/AVTPPROG2.pdf .
Pod systemem winXP wszystko działa idealnie. Jednak przy próbie instalacji pod win7, system ten nie jest w stanie zainstalować sterowników dołączonych do programatora na płycie CD.
Tutaj pojawia się moje pytanie – w jaki sposób mogłabym zainstalować ów programator pod win7? Czy w ogóle jest to wykonalne? Jeżeli tak – proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
Aga
Programator AVTProg2
- agnieszka_
- -
- agnieszka_
- -
Odpowiednie sterowniki do programatora znaleźć można pod adresem: http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm .
Przetestowałam na win7 - wszystko działa bez zarzutu.
Nieco się pospieszyłam zadając powyższe pytanie
Krzyśkku, dzięki za zainteresowanie tematem. Masz oczywiście rację - sterowniki, których użyłam początkowo, nie były przeznaczone dla systemu Windows 7
Aga
Przetestowałam na win7 - wszystko działa bez zarzutu.
Nieco się pospieszyłam zadając powyższe pytanie
Krzyśkku, dzięki za zainteresowanie tematem. Masz oczywiście rację - sterowniki, których użyłam początkowo, nie były przeznaczone dla systemu Windows 7
Aga
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 11:28 przez agnieszka_, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Od siebie mogę tylko dodać, że trzeba bardzo uważać na podłączanie programatora, niestety ten nie posiada żadnych praktycznie zabezpieczeń. Jeżeli zdarzy ci się podpinać albo wypinać go z układu pod napięciem, mogą ci wylecieć ustawienia układu FTDI, a w najgorszym przypadku możesz usmażyć FTDI
. Dobrze dorobić sobie jakiś prostu bufor na 74HC244, lub 74HC125.
- agnieszka_
- -
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt: