Programator Willem
Programator Willem
Życzę udanego wieczoru sylwestrowego i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 
Programator Willem
Czy ktoś jest tutaj?
Programatorek zaczyna się kurzem pokrywać 
Programator Wollem
O to współczuję, w takim okresie się rozchorować. A gdzie jest ta instrukcja?
U mnie nie widać.
Programator Willem
Dzięki mgim instrukcję otrzymałem. Zamieściłem ją jako osobny temat http://www.edw.com.pl/forum/viewtopic.php?t=253
Co do moich pytań z wcześniejszego postu to:
Punkt 1
Punkt 2
Punkt 3 i 4 dostałem już odpowiedź.
Punkt 5
Jeśli chodzi o piny, które będą służyć w adapterach do połączenia z programatorem to pewnie można zastosować takie jak na zdjęciach

przy czym to po prawej jest bardziej delikatne i może się łatwo złamać, natomiast ZL201 ma grubsze piny i czy z czasem nie spowoduje złego kontaktu na podstawce ZIF (nie mam doświadczenia z tymi podstawkami)
to tyle póki co. 
Co do moich pytań z wcześniejszego postu to:
Punkt 1
dalej aktualny, a jeszcze gdzieś wcześniej wyczytalem, że to mają być kondensatory 3pF co mnie bardziej przekonuje. Więc jak jest?1. Od strony lutowania pod podstawką ZIF jest 8 kondensatorów 33pF, których nie ma na schemacie ideowym i w wykazie elementów, montować je czy nie?
Punkt 2
również aktualny2. Złącze J4 do czego służy? i lepiej dać wtyk jak pod zworki czy też gniazdo (montażówka sugeruje raczej wtyk)?
Punkt 3 i 4 dostałem już odpowiedź.
Punkt 5
dalej aktualny i dotyczy też innych adapterów, tzn co tam należy wlutować i do czego to będzie służyć? Czy te piny mają służyć do jakichś celów pomiarowych?5. W adapterze MCS-51 kompletnie nie wiem jak obsadzać rządki 32-pinowe znajdujące się w środku adaptera?
Jeśli chodzi o piny, które będą służyć w adapterach do połączenia z programatorem to pewnie można zastosować takie jak na zdjęciach

przy czym to po prawej jest bardziej delikatne i może się łatwo złamać, natomiast ZL201 ma grubsze piny i czy z czasem nie spowoduje złego kontaktu na podstawce ZIF (nie mam doświadczenia z tymi podstawkami)
Ostatnio zmieniony 11 cze 2005, 6:50 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
Programator Willem
Widzę, że kompletny brak ruchu na forum, nikt nie odpowie na pytania? 
Programator Willem
O, jak miło, że znowu jesteś mgim 
-
ZbeeGin
-
ZbeeGin
- gwozdex
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam! Mam takie pytanie trochę nie na to forum, ale nie sądzę żeby była potrzeba zakładania nowego tematu, mianowicie: "Czy warto kupić programator Willema za 50zl. To jest jakaś archaiczna wersja- jego opis był prezentowany w PE w roku 2002. W dodatku trzeba jeszcze w nim trochę pogrzebać i przelutować parę elementów itp. Czytając opinie na temat w/w programatora znaczna większość użytkowników (np. elektrody) opowiadała się za tym że nie warto w to inwestować. Pozdrawiam.