Witam
Mam pytanie jak pisac program na tel komorkowy aby było mozna sterowac nim poprzez blututh lub wyslac sms do urzadzenia poprzez aplikacje (widgeta) z telefonu z ekranem dotykowym. Np po wcisnieiu kontrolki na ekranie wysyla sms do urzadzenia z odpowiednim komunikatem, a urzadzenie odbiorcze na niego reaguje i wykonuje odpowiednie czynnosci zakodowane w tresci odebranego sms.
sterowanie tel. komorkowym
Jeżeli to smartfon z Androidem na pokładzie to może nauczyć się pisać w basic4android? Ciekawy poradnik powstaje na tym forum
A odwiedziłeś link który wyżej podałem? Tam cały czas jeden z kolegów opisuje krok po kroku jak pisać programiki na androida w tym komunikację po BT.peegy pisze:Dzięki za info to jakie języki programowania to ja wiem
W nowej EdW jest wspomniane że będzie opis robota sterowanego blutythem
więc proszę o pomoc bardziej doświadczonych programistów, którzy już coś pisali i mogli by bliżej nakierowac na sposób takiego programowania
Dzieki Wojtek za ciekawy link na ten temat
Mam takie pytanie wiesz może czemu blokują tematy pisane przez kol.ariek44
Widze że ma bardzo obszerną wiedzę na rozpoczynane tematy....
A może by tak zaprosic go na to forum??
A co do Androida i b4a mam pytane takie po co z markietu androida aplikacja bridge?
Czy jak napiszę aplikację w b4a i ją skompiluję to nie ma innego sposobu jej umieszczenia na urządzeniu i trzeba tylko przez ten most-bridge....
Mam takie pytanie wiesz może czemu blokują tematy pisane przez kol.ariek44
Widze że ma bardzo obszerną wiedzę na rozpoczynane tematy....
A może by tak zaprosic go na to forum??
A co do Androida i b4a mam pytane takie po co z markietu androida aplikacja bridge?
Czy jak napiszę aplikację w b4a i ją skompiluję to nie ma innego sposobu jej umieszczenia na urządzeniu i trzeba tylko przez ten most-bridge....
Nie jest blokowany, tylko ten temat gdzie on pisze poradnik jest zablokowany aby nie "zaśmiecać" pytaniami. Na pytania powstał bliżniaczy temat z dopiskiem "dyskusja" i tam zadawaj pytania
http://forum.atnel.pl/topic1282.html