Cześć.
Mam taką prośbę do Was.
Potrzebuje zrobić w Eagle płytkę pod układ LGA8 do barometru.
Aby łatwiej było polutować układ pomyślałem że w miejscach lutowania (padach) zrobię przelotki metalizowane.
Wymiary padu to 0,5x0,8mm dość małe. Nie za bardzo wiem jak w Eaglu wstawić takie przelotki aby po pierwsze nie wyszły poza obszar a po drugie aby zachować jakoś min średnicę wiertła 0,3mm? Czy to w ogóle możliwe i ktoś z Was robił coś takiego?
Nie wiem jeszcze jak ustawić zewnętrzny obrys samej przelotki bo nawet jak ustawię ręcznie średnicę wiertła to nie mogę zmienić obrysu zewnętrznego przelotki. Pewnie Eagle ma jakieś restrykcje ale gdzie?
Chyba że macie inny pomysł na przylutowanie MPL115 do płytki?
[Eagle] przelotka w miejscu padu dla obudowy LGA8
Re: [Eagle] przelotka w miejscu padu dla obudowy LGA8
Nie wiem czy dobrze rozumuję ale chodzi o przelotkę o średnicy zewnętrznej 0,5mm z otworem 0,3mm?
Jeżeli tak to da się to ustawić otwierając okno DRC na zakładce "Restring" i w sekcji "Vias" należy zmodyfikować ninimalną wartośc "Outer" na 0.1mm. Po zatwierdzeniu zmian przelotka z otworem o średnicy 0,3mm i ustawioną średnicą zewnętrzną na "AUTO" lub 0,5mm będzie mieć średnicę 0,5mm.
Natomiast zmianę kształtu można dokonać wybierając narzędzie "Change>Shape".
Jeżeli tak to da się to ustawić otwierając okno DRC na zakładce "Restring" i w sekcji "Vias" należy zmodyfikować ninimalną wartośc "Outer" na 0.1mm. Po zatwierdzeniu zmian przelotka z otworem o średnicy 0,3mm i ustawioną średnicą zewnętrzną na "AUTO" lub 0,5mm będzie mieć średnicę 0,5mm.
Natomiast zmianę kształtu można dokonać wybierając narzędzie "Change>Shape".