Autor opisał to tak: "Otóż na tym schemacie ABC oznaczają następująco ''+'' z zasilacza ''+'' sygnał audio oraz ''GND'', nazywa się to ABC ponieważ istnieje możliwość podłączenia układu z mikrofonem, zaprojektowanego na potrzeby tego wskaźnika."
Wskaźnik wysterowania - pytanie
Wskaźnik wysterowania - pytanie
Witam
Mam pytanie w związku ze wskaźnikiem wysterowania, z tego co widzę to na schemacie A - to jest plus z zasialcza, B to jest plus z wyjścia wzmacniacza, a C to wyjście z wzmacniacza minus ? Proszę o wyrozumiałość
Jestem początkującym elektronikiem. Proszę o szybką odpowiedź 
Autor opisał to tak: "Otóż na tym schemacie ABC oznaczają następująco ''+'' z zasilacza ''+'' sygnał audio oraz ''GND'', nazywa się to ABC ponieważ istnieje możliwość podłączenia układu z mikrofonem, zaprojektowanego na potrzeby tego wskaźnika."
-
000andrzej
- Użytkownik
Wydaje mi się, że wspomniany układ z mikrofonem oznacza tyle, że budujemy przedwzmacniacz mikrofonowy i parametry sygnału wejściowego mogą być inne. Układ działa na zasadzie - im wyższe napięcie tym więcej diod się zapala. Kwestia dobrania tego napięcia wejściowego aby wysterować maksymalnie wszystkie diody.