Nie ma silniczka ale jest ręka, która przenosi element ruchomy.
Można to zrobić jeszcze prościej: magnes, kawałek żelaza, magnes przyciągnie żelazo, oderwać żelazo od magnesu, magnes przyciągnie żelazo, oderwać żelazo od magnesu, magnes przyciągnie żelazo itd. Co w tym nadzwyczajnego?
Prawa fizyki są w sumie proste, tylko trzeba je znać.
Działające silniki magnetyczne ?
W linku poniżej można poczytać o różnych źródłach darmowej energii. Może któryś opis będzie inspiracją do własnych eksperymentów. Link należy ręcznie skopiować do paska adresu przeglądarki bo z uwagi na symbol "!" w adresie strony tradycyjny link nie działa.
http://priveee.dyndns.org/Kippin/!a-ene ... is-egn.htm
Edycja:
Jeszcze jeden link opisujący podobno działający i opatentowany silnik magnetyczny.
Link
http://priveee.dyndns.org/Kippin/!a-ene ... is-egn.htm
Edycja:
Jeszcze jeden link opisujący podobno działający i opatentowany silnik magnetyczny.
Link
-
adrian_134
- Użytkownik
-
000andrzej
- Użytkownik
Zgodnie z dzisiejszą wiedzą, jak też doświadczeniem praktycznym, nie ma przesłanek do tego by twierdzić, że to działa. Cały problem tkwi w szczegółach - celowo, bądź nieświadomie pomijanych.
Zwróć uwagę co robi David Copperfield. Dlaczego jemu nie wierzysz, tylko twierdzisz, że to sztuczka? A może wykorzystał jakieś nie odkryte przez naukę siły w przyrodzie? Ja podchodzę do tego podobnie jak do tych sztuczek. Dopóki nie będzie przedstawiona naukowo zasada działania to będzie tylko sztuczka.
Zwróć uwagę co robi David Copperfield. Dlaczego jemu nie wierzysz, tylko twierdzisz, że to sztuczka? A może wykorzystał jakieś nie odkryte przez naukę siły w przyrodzie? Ja podchodzę do tego podobnie jak do tych sztuczek. Dopóki nie będzie przedstawiona naukowo zasada działania to będzie tylko sztuczka.
Konstrukcje wydają się proste i można by się pokusić o ich odtworzenie w warunkach domowych. Sprawdziłem ceny nieco większych magnesów neodymowych na Allegro i same magnesy to orientacyjny wydatek kilkuset złotych skromnie licząc. Do tego trzeba doliczyć inne koszty. Powiedzmy, że uda się zmieścić w kwocie 1000 zł z konstrukcją, która nie ma pewności czy zadziała, a jeśli nawet zadziała to czy silnik będzie w stanie coś efektywnie napędzić oprócz samego kręcenia się. Więc te powiedzmy 1000 zł to trochę dużo jak niepewny w działaniu prototyp.
-
adrian_134
- Użytkownik
Zakładając że masz te 1000zł kupujesz magnesy itp budujesz te urządzenie odpalasz... no i ? no i masz jakieś 0.001% szans że Ci się uda czyli 99.99% szans że to nie zadziała dlaczego ? Mi się wydaje że tu chodzi o odpowiedni dobór parametrów... Zobaczcie taki silnik tłokowy sama zasada jego działania jest banalnie prosta no ale żeby on zadziałał to muszą być spełnione odpowiednie warunki. Jeżeli spojrzeć na to od strony konstrukcyjnej to np odległości pomiędzy cylindrem a tłokiem nie mogą być za duże jak byś my mieli średnice tłoka o 10cm mniejszą od średnicy cylindra to taki silnik by działał ? No i teraz wyobraźmy sobie że żyjemy w czasach kiedy nie odkryto silnika tłokowego no ale ktoś rzucił taką koncepcje jak to miało by wyglądać, żadnego dokładnego rysunku żadnych wymiarów itp. Wszyscy konstruktorzy czy amatorzy starają się odtworzyć tą konstrukcję tak dosłownie na okno no i im nie wychodzi, dlaczego ? No bo nie wiedzą że żeby to działało to muszą być spełnione odpowiednie warunki ( przykład z średnicą tłoka i cylindra ) ludzie którzy budują te silniki budują je na oko, i t jest też główny problem dlaczego to nie działa, ktoś kto zbudował sobie sam jakiś taki silnik magnetyczny i mu nie zadziałał i tylko dlatego stwierdza że to nie działa bo JEMU nie zadziałał no to szkoda o nim gadać..... to niech zbuduje sobie sam w domu silnik odrzutowy i nich on mu też nie zadziała to to będzie mówił że taki silnik nie ma prawa działać bo on go źle zbudował ?
Moim zdaniem jeżeli chcecie coś takiego budować i budujecie to z tych wszystkich stron o free-energy itp to tylko wyrzucicie kasę w błoto, jeżeli już to działa to na pewno nie w dokładnie takiej postaci jak podają to te strony.
Są teorie że wielkie koncerny itp........ No to zgodnie z tymi teoriami zastanówcie się tak na chłopski rozum jeżeli z tymi koncernami to prawda i naprawdę UKRYWAJĄ te wszystkie silniki to czy pozwoliły by na istnienie stron na których są schematy działających silników, ja uważam że nie, koncerny są spokojne. Wielu próbowało odtworzyć to co jest na tych stronach no i jeszcze nikomu się nie udało no chyba że komuś się udało i się nie chwali tylko trzyma to w piwnicy....
Jest jakieś oficjalne forum SEG ale dostęp jest płatny, ciekawe czy jest tam coś ciekawego.
Moim zdaniem jeżeli chcecie coś takiego budować i budujecie to z tych wszystkich stron o free-energy itp to tylko wyrzucicie kasę w błoto, jeżeli już to działa to na pewno nie w dokładnie takiej postaci jak podają to te strony.
Są teorie że wielkie koncerny itp........ No to zgodnie z tymi teoriami zastanówcie się tak na chłopski rozum jeżeli z tymi koncernami to prawda i naprawdę UKRYWAJĄ te wszystkie silniki to czy pozwoliły by na istnienie stron na których są schematy działających silników, ja uważam że nie, koncerny są spokojne. Wielu próbowało odtworzyć to co jest na tych stronach no i jeszcze nikomu się nie udało no chyba że komuś się udało i się nie chwali tylko trzyma to w piwnicy....
Jest jakieś oficjalne forum SEG ale dostęp jest płatny, ciekawe czy jest tam coś ciekawego.
Adrian_134 ma wiele racji... Wprowadzę tylko małą poprawkę. Jako, że nastawiłem się na zbudowanie tego ustrojstwa to powiem: Koszt to nie kilkaset złotych tylko ze wstępnych obliczeń po najniższych kosztach (sam wykonam większość elementów) to same materiały ponad 4000,- zł. No i trzeba się liczyć z tym, że to nie będzie działać tak jak chcemy... Opisywane schematy i to co jest w internecie często po zastanowieniu się i przemyśleniu nie może działać bo zawiera podstawowe błędy... Nie mówię, że ja wiem jak powinno być
Za 1000 zł to myślę, że moża by zbudować coś co pewnie by się kręciło ale silnikiem tego nazwać nie będzie można. Spróbój zamówić mumetal do ekranowania tych magnesów a dowiesz się, że prducent produkuje na zamówienia i z kosztami dostawy (tak małej ilości) tanie to nie jest
Zawsze można stosować półśrodki ale efekt bądzie też połowiczny i można wtedy tylko wpisywać się w tręd innych piszących TO NIE DZIAŁA!!!.
Są to powody dla których niestety nie każdy zbuduje sobie taki silnik no i jak już kogoś będzie stać, zbuduje, zamontuje sobie i mu zadziała, to nie wiem czy tak szybko to upubliczni pomiętając, że wchodzi w tematy gdzie ważą się ogromne pieniądze i mogą go w najlepszym przypadku spalić
Widziałem forum SEG ale też nie zdecydowałem się zapłacić żeby zobaczyć co piszą ciekawego
Jak się zdecyduję na budowę pierścieni to może
Ale pierścieni sam nie zrobię, Zamówienie wykonania przez producenta magnesów na wymiar pojedynczych sztuk to już duże pieniądze...
Są to powody dla których niestety nie każdy zbuduje sobie taki silnik no i jak już kogoś będzie stać, zbuduje, zamontuje sobie i mu zadziała, to nie wiem czy tak szybko to upubliczni pomiętając, że wchodzi w tematy gdzie ważą się ogromne pieniądze i mogą go w najlepszym przypadku spalić
Widziałem forum SEG ale też nie zdecydowałem się zapłacić żeby zobaczyć co piszą ciekawego