2012.01 przyszła gazeta
-
korfanty33
- Użytkownik
2012.01 przyszła gazeta
Oglądałem styczniową okładkę i zaniepokoiłem się brakiem ciągłości artykułu unisterownika , a miało być jeszcze prosty woltomierz - co mnie zaciekawiło
Moja sugestia co do unsterownika to są tem generowane gotowe kody hex do attiny13 , czy jak dla nas czytelników którzy chcą się coś nauczyć na prostym pdip8-attiny13 , czy można prosić o programy napisane np. baskom by muc przeglądnąć kod źródłowy i czegoś się nauczyć .
Druga proźba to programator na FT232 czy można prosić na eagle , pociągną się bibloteki (no bo nie jest ograniczony czasowo ) .
Moja sugestia co do unsterownika to są tem generowane gotowe kody hex do attiny13 , czy jak dla nas czytelników którzy chcą się coś nauczyć na prostym pdip8-attiny13 , czy można prosić o programy napisane np. baskom by muc przeglądnąć kod źródłowy i czegoś się nauczyć .
Druga proźba to programator na FT232 czy można prosić na eagle , pociągną się bibloteki (no bo nie jest ograniczony czasowo ) .
-
keruseykaryu
Od tego to są książki, a mamy ich aż... dwie. Jedna napisana przez samego Rednacza.korfanty33 pisze:czy można prosić o programy napisane np. baskom by muc przeglądnąć kod źródłowy i czegoś się nauczyć .
Tego to jest całe multum w sieci. Wystarczy wpisać FTDI232 STK500v2 KLON i już sypią się linki.korfanty33 pisze:Druga proźba to programator na FT232 czy można prosić na eagle
A jak program będzie pisany jako kod maszynowy? Zrozumiecie to dziatki?Również uważam, żeby przydały się kody programu, a nie tylko pliki hex .
-
keruseykaryu
A tą: http://twojaksiazka.com.pl/x_C_I__P_432546-410002.htmlJony130 pisze:A jaką książkę masz na myśli
Powinna być w środku miedzy kartkami, moze wypadła? Najlepiej napisz do działu prenumeraty - przyślą z następnym numerem.lukas15 pisze:Witam ja mam takie pytanie, a mianowicie kiedy otrzymuje się kartę klubu AVT, bo w czwartek przyszedł mi pierwszy nr. prenumeraty i nie było w nim żadnych informacji o tej karcie