Posiadam skaner kodów kreskowych. Ma on tryb 'hand-free mode' po odłożeniu na podstawkę. A ja chciałbym, aby ten tryb był ciągle włączony. Szukałem w instrukcji jakiś informacji na ten temat, ale nie mogę nic znaleźć.
Czy ktoś orientuje się, czy jest taka możliwość zaprogramowania go? Oczywiście programuje się go przez kody kreskowe.
LS2208 i tryb 'hand-free mode' bez podstawki
- siekierzyński
- Użytkownik
-
kuba989898
- -
Przyjrzyj się podstawce, w którymś miejscu zamocowany jest magnes który współdziała z kontaktronem zainstalowanym w czytniku. Ewentualnie weź magnes i "pojeździj" nim po obudowie czytnika i sprawdź gdzie zadziała. Potem przyklejasz magnes do czytnika i tyle.
Nie jest to rozwiązanie programowe ale skuteczne, bo programowego w tym czytniku chyba nie ma (a przynajmniej ja się nie doszukałem a mam taki sam).
Nie jest to rozwiązanie programowe ale skuteczne, bo programowego w tym czytniku chyba nie ma (a przynajmniej ja się nie doszukałem a mam taki sam).
- siekierzyński
- Użytkownik
-
kuba989898
- -
Jeżeli obudowa jest taka jak u mnie to nawet dość prosto się ją rozkłada.
Trzeba delikatnie po bokach podważyć tą gumę co jest wokół okienka czytnika, ściągnąć ją, potem ukazują się zatrzaski które się podważa i zdejmuje górną część obudowy.
Potem można wyjąć szybkę żeby jej nie uszkodzić i wyciągnąć całą elektronikę czytnika.
Na płytce jest kontaktron, zmostkować go i po sprawie.
No ale to Twoja decyzja co z tym fantem zrobisz, w piątek mogę podesłać foto-instrukcje jak otworzyć ten czytnik.
Trzeba delikatnie po bokach podważyć tą gumę co jest wokół okienka czytnika, ściągnąć ją, potem ukazują się zatrzaski które się podważa i zdejmuje górną część obudowy.
Potem można wyjąć szybkę żeby jej nie uszkodzić i wyciągnąć całą elektronikę czytnika.
Na płytce jest kontaktron, zmostkować go i po sprawie.
No ale to Twoja decyzja co z tym fantem zrobisz, w piątek mogę podesłać foto-instrukcje jak otworzyć ten czytnik.
- siekierzyński
- Użytkownik