Witam!
Mam nadzieję, że to odpowiedni dział na takie pytanie.
Poszukuję lokalizatora GPS z możliwością zaznaczania punktów wraz ze współrzędnymi na mapie, do celów inwentaryzacyjnych drzewostanu. Ma to wyglądać mniej więcej tak, że powiedzmy mam załadowaną i zsynchronizowaną odpowiednią mapę, jestem w punkcie A, robię "klik" i wpisuje mi jego współrzędne na mapę. Idę dalej do punktu B - "klik"... itp.
Samochodowe GPSy zdaje się nie mają takich opcji?
Szukałem ofc w googlach ale np. lokalizatory geodezyjne to nie do końca to, o co mi chodzi - mają masę zbędnych dla mnie opcji poza tym są bardzo drogie.
Piszę w nadziei, że może ktoś z was zna takie urządzenie i może podrzucić mi jakieś hasło do dalszego szukania.
GPS
Może smartfon na Androidzie. Jest cała masa aplikacji dla GPS, np. darmowy Google Maps ma dużo dodatków do pobrania. Wystarczy wejść na https://play.google.com/store?hl=pl i poszukać czegoś odpowiedniego.
- andrzejzis
- Użytkownik
Re: GPS
Smartfon - "Samsung GT-S5570 Galaxy Mini" plus ewentualnie z konkurującymi w "Android Market" aplikacjami do pobrania, oraz operator telefonii komórkowej z darmowym internetem. Tak! Darmowym, bez limitu i bez abonamentu (na kartę), jest takowy.hell_X pisze:Witam!
Mam nadzieję, że to odpowiedni dział na takie pytanie.
Poszukuję lokalizatora GPS z możliwością zaznaczania punktów wraz ze współrzędnymi na mapie, do celów inwentaryzacyjnych drzewostanu. Ma to wyglądać mniej więcej tak, że powiedzmy mam załadowaną i zsynchronizowaną odpowiednią mapę, jestem w punkcie A, robię "klik" i wpisuje mi jego współrzędne na mapę. Idę dalej do punktu B - "klik"... itp.
Samochodowe GPSy zdaje się nie mają takich opcji?
Szukałem ofc w googlach ale np. lokalizatory geodezyjne to nie do końca to, o co mi chodzi - mają masę zbędnych dla mnie opcji poza tym są bardzo drogie.
Piszę w nadziei, że może ktoś z was zna takie urządzenie i może podrzucić mi jakieś hasło do dalszego szukania.
hell_X, Zobacz na http://www.garniak.pl/ Forum Garmin maniak tam znajdziesz specjalistów na pewno Ci pomogą.