Na początku chciałbym w imieniu redakcji przeprosić za wszelkie niedogodności związane z działaniem forum i elportalu, które związane były głównie z przenosinami serwera - na co redakcja nie miała żadnego wpływu.
Przenosiny, z tego co udało mi się dowiedzieć, były konieczne, ale po drodze coś poszło nie tak - między innymi wkradło się złośliwe oprogramowanie, które usuwało pliki z naszego FTP. Baza danych jest nietknięta, więc forum nie jest w żaden sposób trwale zagrożone - a prywatność userów - nadal jest właściwie zabezpieczana.
Mimo dostępu do podstawowych funkcjonalności (FTP, baza) nie mam wpływu na to, co się dzieje "wyżej". Problemy z pocztą, dostępnością forum czy elportalu niestety nie mogą być naprawiane z mojego poziomu - w sytuacjach pełnej zwiechy jestem tak samo bezradny - wisząc na telefonie i informując dział AVT IT o usterkach.
Wszelkie problemy również mnie bardzo irytują i mam nadzieję, że już wkrótce zostaną w pełni rozwiązane.
Jako użytkownik i moderator kilku dużych polskich forów, zdaję sobie sprawę, że o jakości forum czy serwisu decydują jego użytkownicy. Tym bardziej smuci fakt, że użytkownicy mają (słuszne) pretensje co do funkcjonowania naszych serwisów czy nawet samej gazety.
Mam nadzieję, że wraz z nową odsłoną elportalu, wszystko będzie już dopięte na ostatni guzik i to Wy będziecie decydować o kierunkach jego rozwoju i kształcie.
Mamy nadzieję, że mimo przejściowych problemów zostaniecie z nami
PS: Już niedługo rusza fejsbukowy fanpage Elektroniki dla Wszystkich skierowany głównie dla absolutnie początkujących i nowych (z comiesięcznymi konkursami) - ale z pewnością skorzystają z niego też bardziej doświadczeni użytkownicy - będzie to platforma wymiany linków, ciekawostek i tego, co aktualnie dzieje się w elportalu i Elektronice dla Wszystkich.