A od siebie dodam tylko to:Ludzie po prostu nie znają wartości pieniądza, nie rozumieją że to tylko środek do osiągania innych środków lub celów, nic więcej, dla tego nie potrafią nimi obracać.
http://zapodaj.net/37e5a504d204.jpg.html
A od siebie dodam tylko to:Ludzie po prostu nie znają wartości pieniądza, nie rozumieją że to tylko środek do osiągania innych środków lub celów, nic więcej, dla tego nie potrafią nimi obracać.
Nie, nie, nie. Nie porównuj kradzieży samochodu powiedzmy za 10 czy 15tys tudzież niejednokrotnie za wiele, wiele więcej, do kradzieży systemu za kwotę 300zł.haterkmp pisze:matrix, idąc tym tropem to mogę powiedzieć że nie stać mnie na auto to pojdę zajumać
Fakt, zgadzam się. Czym ciężej pracowałeś by zarobić hajs tym trudniej "Ci" go wydać od ręki.haterkmp pisze:wartością pieniądza jest ilość czasu i pracy jaki poświęciłeś żeby go zarobić
Jak ja pracowałem sam na siebie to win98 miałem legalny.haterkmp pisze:ja ciężko pracuje sam na siebie i w porównaniu np do niektórych moich znajomych, którzy pracą nigdy nie śmierdzieli bo mają bogatych rodziców a są w moim wieku, każdą złotówkę oglądam zanim ja wydam.
Nie ta wielkość kraju, nie ta kultura, nie ta mentalność. Dlaczego niektóre rzeczy możliwe są np w krajach skandynawskich a nie możliwe gdzie indziej? Idzie właśnie o mentalność. Islandczycy sprawnie napisali nową konstytucję, u nas miesiącami trwała by wojna czy w preambule odwoływać się do jakkolwiek pojętego boga czy nie (vide sprawa preambuły Traktatu Lizbońskiego), o innych kwestiach nawet nie wspominam. Wadą naszej (polskiej) mentalności jest dorabianie do wszystkiego ideologii.haterkmp pisze:poczytajcie o Islandii - tam była rewolucja!
Rewolucja zjada własne dzieci.haterkmp pisze:nikt w tej dziadowskiej, zakłamanej europie nie wspomniał o tym bo siębali że takie kraje jak nasz, czy grecja czy ktokolwiek inny zrobi to samo i moloch w postaci UE się zawali na pysk.
To się robi poprostu chore. W takim razie każdy z nas może być kolejnym kozłem ofiarnym... .kris74 pisze:Proszę to nas czeka http://www.joemonster.org/link/pokaz/33 ... ces_do_USA