[?] to najprawdopodobniej kondensator filtracyjny, możesz go wymienić, a najlepiej to go wywal na czas testów i zobacz czy rezystory dalej się grzeją. Mi kiedyś taki kondensator zrobił zwarcie, że wywaliło bezpieczniki, a wcale nic przy silniku nie robiłem, po prostu padł ze starości. Teraz będzie ciężko kupić taki z trzema przewodami, więc jak nie znajdziesz zamiennika to kup z dwoma i podłącz równolegle do L i N. Ważniejsze, żeby wartość uF się mniej więcej zgadzała.
Kondensator wygląda jak ten ze stary Celmy, więc możesz użyć zamiennika, żeby nie zmieniać budowy urządzenia.
- kondensator Celma
Dla pewności daj jeszcze foto, żebym wiedział czy to akurat o tym piszę. Albo daj znać czy fotka, którą zamieściłem pasuje do tego elementu
[?].
Mieszadło magnetyczne MM6
Kondensator filtracyjny
Płytka jest strasznie brudna, możesz poprawić lutowania za pomocą cyny i kalafonii (więcej kalafonii jak cyny), po zastygnięciu oczyścić mechanicznie i umyć denaturatem albo izopropanolem. Przewody wyglądają mi na przegrzane na końcach, bo zlazła z nich izolacja, ale może być to też wynikiem zestarzenia się samej izolacji. Ja bym to poprawił albo wymienił całe wiązki przewodów. Upewnij się też czy grzałka została całkowicie odłączona (na heater'ze jest jeszcze chyba jakaś dioda).