Prosba o sprawdzenie porawności wykonania płytki

Jesli jesteś początkującym elektronikiem, to tu z pewnością znajdziesz pomoc. Miejsce dobre do dyskusji nad podstawami elektroniki w zakresie teorii i praktyki.
ODPOWIEDZ
Spanner
Użytkownik

Prosba o sprawdzenie porawności wykonania płytki

Post autor: Spanner » 27 gru 2011, 11:32

Witam. Zwykle takie czynności wykonuje sam, lecz tym razem sytuacja jest wyjątkowa, gdyż został mi ostatni kawałek laminatu tej wielkości (płytka jest dość duża). Układ to licznik, a właściwie dwa liczniki na jednej płytce. Duże wyświetlacze mają piny oznaczone nie po kolei, ponieważ dostosowywałem moduł do schematu z eeschemy. Wyświetlacze to popularne tanie CSS-1815G . Ścieżki na górnej warstwie są zworami ( zna ktoś lepszy sposób na zwory w Kicadzie? ) Wiem że nie są połączone nóżki 3 i 8 w wyświetlaczach, ale to nie jest błąd ponieważ są one połączone wewnętrznie, a nie chciałem komplikować płytki.
I jeszcze jedno pytanie : Czy macie jakieś specjalne radu przy produkcji dużych płytek termotransferem? Na co uważać?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 17:10 przez Spanner, łącznie zmieniany 1 raz.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 27 gru 2011, 18:02

Aleś nawalił bibliotek. Schematu nie da rady otworzyć bez nich.
Co do płytki. No schematu nie widać to nie wiadomo co jak. Ale te pady to byś mógł zmniejszyć w scalakach, wyświetlaczach i tych kondkach na zasilaniu, bo ci się zleją na termotransferze.

-edyta-
Co do bibliotek. Jak masz plik licznik-cache.lib to do załącz.

Spanner
Użytkownik

Post autor: Spanner » 27 gru 2011, 18:51

del
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 17:10 przez Spanner, łącznie zmieniany 1 raz.

Spanner
Użytkownik

Post autor: Spanner » 28 gru 2011, 17:09

Witam. Układ wykonałem i działa. Jedyny błąd jaki zauważyłem niestety już po fakcie to za duży odstęp miedzy pinami wyświetlacza, ale udało sie je jakoś wepchnąć.
pozdro

ODPOWIEDZ