Wzmacniacz audio 2x500W

Jeśli nie wiesz gdzie można zdobyć poszukiwany element, układ czy urządzenie elektroniczne to pisz.
Linki do sklepów i firm.
ODPOWIEDZ
Krzysiekzagan2005

Wzmacniacz audio 2x500W

Post autor: Krzysiekzagan2005 » 11 sie 2005, 21:53

na stronie http://www.edw.com.pl/ea/schem002.html opisanyjest Wzmacniacz audio 2x500W, chcialbym taki mniec ale nie wiem gdzie zamowic plytke drukowana,lubie elektronike ale zrobienie pozadnej plytki to nie lada problem...dlatego chce kupic taka plytke i najlepiej jeszcze wszyskie lekementy..al enie wiem gdzie.........ludzie pomurzcie mi!!!!!!!!!!!!????????!!!!!!!!????????!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!!?!

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 11 sie 2005, 22:14

Elektronika Analogowa pisze:Początkowo planowałem przedstawić kompletny projekt (pcb, schemat montażowy, wrażenia po wykonaniu wzmacniacza) lecz okazało się, że układ jest praktycznie w Polsce niedostępny, a więc ograniczyłem się do schematu ideowego i opisu.
Jest to jeden z wielu "projektów-widmo" opisywanych w EP, do którego nie ma ani głównych elementów ani płytek. Układ, na którym oparty jest ten wzmacniacz, był swego czasu nowością o ciekawych właściwościach i dlatego został opisany w EP i na stronie Elektronika Analogowa. Jednak dostępność tych układów w Polsce jest znikoma, jesli nie żadna. Pamiętam, że w momencie publikacji tego artykułu w EP przeprowadzana była ankieta mająca określić zainteresowanie tym układem, jaki był jej efekt już nie pamiętam.

PS
Krzysiekzagan2005 pisze:!!!!!!!!!!!!????????!!!!!!!!????????!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!?!!?!
A to jakaś zaszyfrowana informacja? Na alfabet Morse'a mi to nie wygląda. Tyle wykrzyniko-pytajników jest zbędne. Wystarczy jeden :!: lub :?: .

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 12 sie 2005, 4:11

Na łamach EP był opisywany jego słabszy odpowiednik oparty na TA0102A, ten o którym ja napisałem to wzmacniacz ze sterownikiem TA0104A, jednak oba praktycznie okazały się nie do kupienia, można to było zrobić za oceanem ale cena przynajmniej dla mnie była zaporowa. Obecnie są już nowsze układy firmy Tripath jak np. TA0105A (odpowiada właśnie temu TA0104A). Zaglądnij na stronę www.tripath.com Dystrybutor na Polskę (Elatec z Krakowa) nie zmienił się, ale kontak z nimi w moim przypadku nie udał się.

ODPOWIEDZ