Jest kolega tego pewien, że o tyle chce przesunąć?Pikczu pisze:Shift Przetwornik , Right , 4
Bascom jak dolączyć potencjometr?
-
keruseykaryu
do keruseykaryu, wiem przez przypadek nie prze kleiłem jednej lini bo w tym przypadku mu dzielenie nie wyjdzie.
powinny być 4 pomiary a nie 3
powinny być 4 pomiary a nie 3
Kod: Zaznacz cały
Przetwornik = Przetwornik + Getadc(channel) 'pomiar
Przetwornik = Przetwornik + Getadc(channel)
Shift Przetwornik , Right , 4Warto zapoznać się -> Z TYM BLOGIEM <-.Spanner pisze:Ok. mam jeszcze tylko pytanie co zrobić z końcówkami AREF, AVCC i AGND.
Autor zagląda tu na forum.
-
keruseykaryu
Pytanie moje jest dalej aktualne. Ale może pomocnicze jakieś pytania?pikczu pisze:do keruseykaryu, wiem przez przypadek nie prze kleiłem jednej lini bo w tym przypadku mu dzielenie nie wyjdzie.
Przez ile dzieli polecenie Shift Przetwornik , Right , 1 ?
Przez ile dzieli polecenie Shift Przetwornik , Right , 2 ?
Przez ile dzieli polecenie Shift Przetwornik , Right , 3 ?
I czemu jak robisz 4 pomiary to karzesz podzielić przez 16?
Witam. Czy mógłbym się dowiedzieć jaka jest prawidłowa wersja tego podziału?
Mam jeszcze pytanie, czy gdy podłącze do pozostałych wyjść adc wyświetlacz LCD (będę używał tylko 5 wejścia adc) nie zakłóci to pomiarów? Dodam ze nie potrzebuję jakiejś super dokładności, potencjometr będzie sterował silnikiem.
pozdrawiam
Mam jeszcze pytanie, czy gdy podłącze do pozostałych wyjść adc wyświetlacz LCD (będę używał tylko 5 wejścia adc) nie zakłóci to pomiarów? Dodam ze nie potrzebuję jakiejś super dokładności, potencjometr będzie sterował silnikiem.
pozdrawiam