grundig finearts v2 - nie wzmacnia

Tutaj można dyskutować na temat wzmacniaczy mocy, słuchawkowych, przedwzmacniaczy, korektorów i filtrów, wskaźników wysterowania, procesorów dźwięku i innych układów audio.
Zablokowany
minik97
-

grundig finearts v2 - nie wzmacnia

Post autor: minik97 » 24 lis 2011, 18:37

Witam :cry: . Mam wzmacniacz grundig finearts v2. kiedyś kumpel podłączył ( nie wiem jak) ze spalił tranzystory mocy. Więc kupiłem zamienniki (bo nigdzie nie mogłem dostać oryginałów)
zamienniki to BDW 94c i BDW93c. wymieniłem wszystkie nawet te nie spalone. podłączyłem do kompa i do głośników. pochodził może z 5 min i znowu sie spaliły te końcówki. więc szukałem i szukałem i w końcu znalazłem oryginały BDT63c i BDT64c. więc wymieniłem je. Po wymianie wszystko złożyłem tak jak trzeba. podpoiłem go do kompa i podpoiłem głośnik. (kompa do kanału PHONO ) a głośniki do kanały A . włączyłem jakąś piosenka. piosenka idzie (bardzo cicho) i głośniki szumi i regulacja głośności nie działa.
Co może być przyczyną tego ?
Pozdrawiam

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 24 lis 2011, 19:06

PHONO jest jak sama nazwa wskazuje do podłączenia tylko i wyłącznie gramofonu, zależnie od układu, albo wkładki dynamicznej, albo piezoelektrycznej. Podłącz pod normalny AUX, tj. TAPE, CD etc. Wtedy sprawdź. Po za tym, jak poleciały końcówy równie dobrze mogły polecieć tranzystory sterujące.

PS. To bardzo przyzwoity wzmacniacz :D.

minik97
-

Post autor: minik97 » 24 lis 2011, 19:17

podpinałem do innych wejść ale wtedy już nic nie Idze .

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 25 lis 2011, 8:12

Temat rozwiązany, Końcówka koledze pracuje, uszkodzenie gdzieś w torze wejściowym. Temat Zamykam.

Zablokowany