Na Firefoxie i Chromie (najnowsze) tak. Na innych nie testowałem.end pisze:To się dzieje na każdej przeglądarce?
Problemy z logowaniem i pojawianiem się domyślnego stylu
Ej.. ale no ludzie bez jajec proszę, przecież nie będę co 2 tygodnie zmieniał przyzwyczajeń i przeglądarki, bo raz w tej Elportal działa, drugi raz nie. Za chwile na pulpicie będę miał 7 skrótów do różnych przeglądarek podpisanych kolejno:
Elportal_PN, Elportal_WT.... Elportal_ND, i dodatkowo Gwiazdka, oraz Prima_aprilis.
Elportal_PN, Elportal_WT.... Elportal_ND, i dodatkowo Gwiazdka, oraz Prima_aprilis.
Witam. Nie chodzi o "przyzwyczajenia", tylko w momencie takich zmian w ustawieniach forum niestety wymagane jest wyczyszczenie cookies, bo przeglądarka "pamięta" stare ustawienia, które powodowały problemy. Nie trzeba zmieniać przeglądarki, bo skrypt już pracuje na każdej poprawnie, tyle, że na czas tych zmian była taka potrzeba jak czyszczenie "starych" plików.
Teraz jest ustawione ostatecznie i czyszczenie cache/cookies już nie będzie - mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne w najbliższym czasie.
Teraz jest ustawione ostatecznie i czyszczenie cache/cookies już nie będzie - mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne w najbliższym czasie.
-
keruseykaryu
Mylisz się i to bardzo. Problemy dalej są. Nie dość, że dwa razy trza się logować to niebieski default też wyskakuje. Skopcie w końcu komuś tyłki w tym avt bo inaczej nie da rady.end pisze:Teraz jest ustawione ostatecznie i czyszczenie cache/cookies już nie będzie - mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne w najbliższym czasie.
Odkąd wyczyściłem cookies, to problemów z logowaniem nie mam w ogóle. Co do wyrzucania tego domyślnego stylu, to już ręce opadają, bo ustawiałem to na każdy możliwy sposób i jednak problem pojawia się nadal, losowo, ale się pojawia.
Domyślam się, że to jest wina serwera avt, zobaczymy co na to admin.
W ostateczności przeinstalujemy forum na czysto i zobaczymy.
Domyślam się, że to jest wina serwera avt, zobaczymy co na to admin.
W ostateczności przeinstalujemy forum na czysto i zobaczymy.
No, naprawiłeś....
Starego stylu już nie uświadczyłem, za to kilka razy zamiast
https://elportal.pl/forum/viewtopic.php?t=11202&start=45
forum przekierowywało mnie na adres
https://elportal.pl/viewtopic.php?t=11202&start=45 i witało błędem 404.
Dzisiaj zostałem wylogowany i kilka razy się logowałem zanim po wklejeniu postu forum nie witało mnie znowu stroną logowania.
Starego stylu już nie uświadczyłem, za to kilka razy zamiast
https://elportal.pl/forum/viewtopic.php?t=11202&start=45
forum przekierowywało mnie na adres
https://elportal.pl/viewtopic.php?t=11202&start=45 i witało błędem 404.
Dzisiaj zostałem wylogowany i kilka razy się logowałem zanim po wklejeniu postu forum nie witało mnie znowu stroną logowania.
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Dalej jest lipa jakaś. Poczyściłem wszystkie ciasteczka i na forum elportalu dalej mnie wyrzuca do logowania za kazdym razem gdy wejdę na forum, problemu nie mam na forum ep czy na triodzie tam zapamietany jestem prawidłowo. Co gorsza jak pisze jakiś post to w momencie gdy go wysyłam szlag trafia wszystko bo musze sie znowu zalogować a w efekcie traci sie wszystko co napisałem dlatego teraz przed wysłaniem zrobię kopie tekstu napisane go do schowka i za chwile po ponownym zalogowaniu go wkleje i zobaczę czy historia sie nie powtórzy
.
IE9, win7
IE9, win7
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
Niestety też to zaobserwowałem, może by testowo wyłączyć wylogowywanie dla moderatorów, szczeżę mówiąc męczy mnie te wieczne logowanie. I występuje ten sam problem, który opisuje kolega wojtek, piszę posta, wywala mnie do logowania i na nowo trzeba pisać.
Co prawda można zrobić 2razy wstecz, skopiować co się napisało, zalogować się i wkleić, ale nie jest to raczej przyjemne kożystanie z forum.
Co prawda można zrobić 2razy wstecz, skopiować co się napisało, zalogować się i wkleić, ale nie jest to raczej przyjemne kożystanie z forum.
U mnie taki sposób nie działa jedynie po napisaniu kopiuję do schowka i po ponownym zalogowaniu wklejam i wtedy chwyta ale edycja postu znowu wywala i nie przyjmuje poprawionego tekstu.rezasurmar pisze:Co prawda można zrobić 2razy wstecz, skopiować co się napisało, zalogować się i wkleić, ale nie jest to raczej przyjemne kożystanie z forum.
------- edit:
Ale numer, teraz przyjeło post od razu
Ostatnio zmieniony 17 lis 2011, 19:05 przez Wojtek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt: