Udblokować wykrywanie danego urządzenia pod USB
- siekierzyński
- Użytkownik
Udblokować wykrywanie danego urządzenia pod USB
Witam,
podłączałem sobie kiedyś konwerter USB <-> UART pod USB. Ponieważ system darł się, że znaleziono nowy sprzęt i mi to przeszkadzało, to zaznaczyłem, żeby nie monitował o podłączeniu tego urządzenia. Jednak teraz potrzebuję podłączyć ten konwerter pod akurat ten USB, bo mam go pod ręką, jednak system go nie wykrywa. Pod innymi USB jest ok.
I tu moje pytanie, jak odblokować to wykrywanie tego sprzętu akurat pod tym USB?
podłączałem sobie kiedyś konwerter USB <-> UART pod USB. Ponieważ system darł się, że znaleziono nowy sprzęt i mi to przeszkadzało, to zaznaczyłem, żeby nie monitował o podłączeniu tego urządzenia. Jednak teraz potrzebuję podłączyć ten konwerter pod akurat ten USB, bo mam go pod ręką, jednak system go nie wykrywa. Pod innymi USB jest ok.
I tu moje pytanie, jak odblokować to wykrywanie tego sprzętu akurat pod tym USB?
Wydaje mi się że sprawa jest prosta, wejdź do menagera urządzeń, znajdź pozycję kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, rozwiń gałąź, teoretycznie powinna być już rozwinięta a jedna z pozycji zaznaczona jako wyłączona. Jeśli tak jest to klikasz dwa razy na tą wyłączoną i po otwarciu okna właściwości u dołu będzie pozycja użycie tego urządzenia, powinno być włączone, wystarczy że przestawisz zatwierdzisz, i restart systemu. Jeśli to nie pomoże to pisz. Mam jeszcze jeden w zanadrzu pomysł.
- siekierzyński
- Użytkownik
Z tej strony ściągnij program: http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html o nazwie USBDeview, będzie u dołu, podłącz to urządzenie którego nie wykrywa, uruchom program, i popatrz na nazwy urządzeń czy się pojawiło to co nie wykrywa. W tym programie możesz to zmienić.
- siekierzyński
- Użytkownik
- siekierzyński
- Użytkownik
- siekierzyński
- Użytkownik
i co dalej?