Witam
Potrzebuje podłączyć zasilanie do sterownika i jest zalecenie bym pomiedzy dał bezpiecznik 3A jednakże NIE WIEM
Proszę o odpowiedz
którą stroną go podłączyć ?
czy jest to ważne która stroną ?
Oznaczenie S i E|U
Pozdrawiam
Bezpiecznik 3a która stroną podłączyć ?
kolejki PicoManerus pisze:Potrzebuje podłączyć zasilanie do sterownika
wagon a lokomotywęManerus pisze:jest zalecenie bym pomiedzy dał bezpiecznik 3A
co jest wagonem, a co lokomotywąManerus pisze:jednakże NIE WIEM
Nie chce być niegrzeczny, ale ja [my] nie wiem, co to za sterownik, bezpiecznik czy oznaczenia Oznaczenie S i E|UProszę o odpowiedz
Zasilanie z trafa jest około 30v dla sterownika ,
pomiędzy przewodem a sterownikiem jest wymagany bezpiecznik topikowy 3A
Bezpiecznik jest szklany a na końcach ma symbole , sądze że nikt by ich nie dawał gdyby nie była ważna kolejność podłączenia wiec się
pytam
Jaką Stroną bezpiecznik podłączyć Z transformatora Do sterownika ?
pomiędzy przewodem a sterownikiem jest wymagany bezpiecznik topikowy 3A
Bezpiecznik jest szklany a na końcach ma symbole , sądze że nikt by ich nie dawał gdyby nie była ważna kolejność podłączenia wiec się
pytam
Jaką Stroną bezpiecznik podłączyć Z transformatora Do sterownika ?
Zwykły bezpiecznik, taki jak ten: http://www.dak.com.pl/Bezpiecznik.htm jest elementem niebiegunowym. Literki na końcówkach znaczą to czy tamto, ale nie określają jakiegoś kierunku.
Jak już Kulpina, wspomniał - bezpiecznik nie ma biegunowości a te oznaczenia to pewnie : parametry danego bezpiecznika, atesty, certyfikaty czy choćby logo producenta . Wpinasz go szeregowo między jedną końcówka z trafa, a jednym wejściem sterownika nie zwracając uwago na to który koniec jest od strony trafa , a który od strony sterownika.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 9:06 przez timo66, łącznie zmieniany 1 raz.