Z tego co się zorientowałem trochę to możliwości zasilania tej ładowarki są zasadniczo 3:
1 - bezpośrednio z akumulatora samochodowego 12V. Na innym forum ktoś o tym wspominał.
2 - wynika niejako z pierwszej czyli z prostownika samochodowego.
3 - zasilacz AT/ATX z obciążoną dodatkowo linią 5V. Choć nie wiem szczerze po co obciążać dodatkowo linię 5V. Bo np. wentylatory 12V w kompach które mogą być zasilane z wtyków CD-ROM, nie obciążają niczym linii 5V.
Pytanie:
Jak i z czego zrobiłeś takie fajne mini sumo?
Spienione PCV i plexi. Znaczy się pierwotnie miało byś samo Plexi, ale przy tak precyzyjnej obróbce zwyczajnie pęka. Gąsienice to gotowe wyroby firmy Pololu, znanej bardziej z serii silniczków HP. Właściwie to był najtrudniejszy element do zdobycia.
Ogólnie robot ten rodzi się w ogromnych bólach, ale takie dzieci ponoć są zdrowsze
Z materiałów to jeszcze szukam gdzie można kupić Aluminium gr. 2 -3 mm na radiator do mostka L298. Bo cieniutkiego radiatora o wymiarach 65x 45 na razie nigdzie nie znalazłem.
Czarny oczywiście, zgodnie z założeniami technologi STEALTH®, aby obniżyć wykrywalność, Szczególnie dla popularnych radarów IR. Ogólnie całość jest projektowana z uwzględnieniem tej technologi.
PS. Nie ma ktoś z was malutkiego radiatora z 486, Pentium czy starej płyty głównej ?
Nie będę się tu wgłębiał w temat projektu i jego wykonania, bo to był offtop. Ale najpierw był Corel i rysunki szablonów, drukowane na papierze do naklejek. Jak robot będzie jeździł to założę cały temat o nim, ale nie na tym forum, bo ten projekt tu nie należy.