Witam. Poszukuje w Internecie bibliotek do tych elementów bez skutku. Próbowałem sam w edytorze zrobić ale takie piny na obwodzie koła to mi nic z tego nie wychodzi. Czy ktoś ma może biblioteki do tego, tylko chodzi mi o te obudowy, co się je potem na płytce ustawia.?
pozdrawiam
spanner
Poszukuję bibliotek KiCAD do lampek nixie
Dziękuje znalazłem już potrzebne biblioteki.
Mam jednak duży problem ponieważ moje lampy mają zaśniedziałe nóżki, Trzeba każdą szorować około minuty a i tak sporo zostaje, a i te wyprowadzenia są cienkie i sie podczas czyszczenia wyginają. Czy jest jakiś preparat który oczyści te nóżki tak by były zdatne do lutowania?
Mam jednak duży problem ponieważ moje lampy mają zaśniedziałe nóżki, Trzeba każdą szorować około minuty a i tak sporo zostaje, a i te wyprowadzenia są cienkie i sie podczas czyszczenia wyginają. Czy jest jakiś preparat który oczyści te nóżki tak by były zdatne do lutowania?
Do oczyszczania zaśniedziałych nóżek lamp dobry by był jakiś preparat w płynie lub sprayu. Nie polecał bym bezpośredniego lutowania nóżek lamp. Może to spowodować pod wpływem temperatury naprężenia mechaniczne w strukturze szkła lampy i jej pęknięcie. Zobacz sobie jak to zostało rozwiązane w tej konstrukcji.
Tutaj natomiast masz opisany przez Taszę sposób na zaprojektowanie o obudowę płytkową do lamp nixie.
Tutaj natomiast masz opisany przez Taszę sposób na zaprojektowanie o obudowę płytkową do lamp nixie.