Którą drukarkę wybrać?
Którą drukarkę wybrać?
Witam. Szukam drukarki laserowej do termotransferu i chcę skorzystać tej oferty :
http://allegro.pl/listing.php/user?cate ... id=3889651
Niestety nie znam się na tym i proszę o radę którą z tych drukarek wybrać ( do 269 zł).
Być może ktoś ma którąś z tych drukarek i może coś o niej powiedzieć?
Szczególnie zależy mi na wyborze drukarki w dobrym stanie technicznym, a nie znam się na tych opisach.
Drukarka ma służyć tylko i wyłącznie do płytek drukowanych.
Więc prosze o pomoc - którą z tych drukarek wybrać by służyła jak najdłużej i spełniła moje wymagania?
Z góry dziekuję za pomoc
spanner
http://allegro.pl/listing.php/user?cate ... id=3889651
Niestety nie znam się na tym i proszę o radę którą z tych drukarek wybrać ( do 269 zł).
Być może ktoś ma którąś z tych drukarek i może coś o niej powiedzieć?
Szczególnie zależy mi na wyborze drukarki w dobrym stanie technicznym, a nie znam się na tych opisach.
Drukarka ma służyć tylko i wyłącznie do płytek drukowanych.
Więc prosze o pomoc - którą z tych drukarek wybrać by służyła jak najdłużej i spełniła moje wymagania?
Z góry dziekuję za pomoc
spanner
Witam z tych podanych ciężko coś wybrać, musiał byś poszukać po modelach o napełnianiu. Część drukarek ma wbudowane liczniki i wtedy zwykłe dosypanie tonera nic nie da. Trzeba wtedy zakupić nowy toner, który potrafi 100-300pln kosztować - gdy sam napełniacz [ toner] na 4000-5000 stron o zapełnieniu 30%-owym zaledwie 20-30pln. Osobiście posiadam HP LaserJet 1018 , przez który "przesypałem " już ponad 1kg tonera i dalej drukuje
. Przy zakupie jest pewne ale, jak kupiłem tą drukarkę z 4 lata temu za 400 pln to tak teraz cena dalej się trzyma tego pułapu, a nawet jest dużo drożej. Na aledrogo jest obecnie jedna "używka " [poszukuje tego modelu znajomemu "na płytki" ] , ale jakoś "pachnie" to kłopotami -więc czekam na lepsze okazje .
Witam.
Kupiłem dzisiaj LaserJet 2200d i jestem bardzo zadowolony. Do tego papier do prac dyplomowych.
W załączniku zdjęcia mojej pierwszej w życiu płytki drukowanej wykonanej termotransferem. Udało się za pierwszym razem
Martwi mnie tylko że jeśli warstwa opisu nie jest wilgotna to robi się szara
czy jest na to jakaś rada?

Kupiłem dzisiaj LaserJet 2200d i jestem bardzo zadowolony. Do tego papier do prac dyplomowych.
W załączniku zdjęcia mojej pierwszej w życiu płytki drukowanej wykonanej termotransferem. Udało się za pierwszym razem

Owszem jest rada na szarą warstwę opisową. Są dwa sposoby:
1. Ocet lub sok z cytryny - polać płytkę i mocno pocierać opuszkami palców - papier pod wpływem octu/soku z cytryny rozpuszcza się i zostaje sam toner. Jest to dobra metoda wykorzystywana też jeśli robisz płytkę na której są bardzo małe odległości ścieżka-ścieżka lub ścieżka-pad - wtedy papier zapycha te przestrzenie i trzeba go usunąć całkowicie przed rozpoczęciem trawienia.
2. Krem do rąk - natłuszczasz warstwę opisową i zostaje na stałe "mokra"
Obie metody stosowałem i działają.
1. Ocet lub sok z cytryny - polać płytkę i mocno pocierać opuszkami palców - papier pod wpływem octu/soku z cytryny rozpuszcza się i zostaje sam toner. Jest to dobra metoda wykorzystywana też jeśli robisz płytkę na której są bardzo małe odległości ścieżka-ścieżka lub ścieżka-pad - wtedy papier zapycha te przestrzenie i trzeba go usunąć całkowicie przed rozpoczęciem trawienia.
2. Krem do rąk - natłuszczasz warstwę opisową i zostaje na stałe "mokra"
Obie metody stosowałem i działają.