8/05 Brak kursu C w sierpniowym numerze

Jeżeli masz jakieś uwagi dotyczące bieżącego lub archiwalnych numerów "Elektroniki dla wszystkich" lub zauważyłeś błędy czy nieścisłości to jest to odpowiednie miejsce aby o tym napisać.
ODPOWIEDZ
Neon
-
Kontakt:

8/05 Brak kursu C w sierpniowym numerze

Post autor: Neon » 20 lip 2005, 20:08

Na poczatku chcialem sie przywitac, gdyz jest to moj pierwszy post na tym forum. Zarejestrowalem sie przed chwilka pod wplywem impulsu... Mianowicie na stronie PPEdW zauwazylem szczegoly dotyczace sierpniowego numeru EdW i ogladajac spis tresci zauwazylem ze nie ma nigdzie wymienionej kolejnej czesci kursu C dla AVRow. Bardzo mnie to zmartwilo gdyz dzieki temu wlasnie kursowi stalem sie regularnym czytelnikiem EdW. Sierpniowego numeru nie ma jeszcze u mnie w kioskach, ale skoro w spisie tresci kursu nie ma to w gazecie tez go pewnie nie znajde :( Wiecie moze cos na ten temat? Mam gleboka nadzieje ze choc od wrzesnia dalej bede mogl kontynuowac moja przygode z C i AVRami...

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 20 lip 2005, 20:33

Jak się chcesz uczyć tego języka (bądź także innego), to zachęcam Cię do zakupu odpowiedniej książki z wydawnictwa btc ( www.btc.pl ), ale nie tylko tego wydawnictwa i nie będziesz musiał czkać AŻ miesiąca na kolejną część. W wyborze książki może Ci pomóc zdanie Wojtka z jego strony. ( http://www.edw.com.pl/ea/liter.html ).
Ostatnio zmieniony 24 lip 2005, 16:14 przez Sebastian RCS, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 20 lip 2005, 21:11

Może po prostu wakacyjna przerwa? W poprzednich kursach zwykle też robili przerwę na wakacje..

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 20 lip 2005, 22:01

Na pewno będzie dalszy ciąg, może faktycznie autor zrobił sobie wakacje :) też mu się należą

Neon
-
Kontakt:

Post autor: Neon » 20 lip 2005, 23:04

Troszke uspokoiliscie moj niepokoj :) Mam nadzieje ze to tylko wakacyjna przerwa. Kolega spec wspomnial o ksiazkach z wydawnictwa btc. Moim zdaniem jest to napewno spora dawka wiedzy, ale jednak "to nie jest to". Odnosze takie wrazenie przegladajac spisy tresci, a to bardzo kiepski sposob wyrabiania sobie opinii o ksiazce. Musze sie przejsc do ksiegarni i poobcowac z "zywa" ksiazeczka to moze odzaluje te kilkadziesiat zlotych. Swego czasu widzialem jakas ciekawie zapowiadajaca sie anglojezyczna ksiazke o AVRach i jezyku C, lecz mialem ja w lapkach tylko przelotnie, nie pamietam juz kompletnie coz to byla za pozycja. Moze niedlugo zostane pozytywnie zaskoczony jak znajde ja w ksiegarni przetlumaczona na jezyk ojczysty :) Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.

Dexter77
-
Kontakt:

Post autor: Dexter77 » 03 sie 2005, 17:33

Tez sie tym faktem zmartwilem.
Co do ksiazek to przegladajac pobieznie pewna ksiazke w ksiegarni i druga posiadajac na polce niestety stwierdzam ze to nic innego jak przetlumaczone noty katalogowe. Mysli tworczej od autora znikome szczatki.
Pozdro
Dexter

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 04 sie 2005, 4:15

Kurs C dla AVR w EDW będzie na 100% kontynuowany, we wrześniowym numerze będzie tego 5 stron i jest szykowana nowa płytka prototypowo-testowa o dużych możliwościach.

ODPOWIEDZ