czat
Czat czatem, ale bez ludzi to sobie z nikim nie pogadasz... Może by tak ustalić jakąś godzinę, np 21 albo 22 coby ludzie już w domu byli i mogli "czatować"? Na EP czat jakoś się nie przyjął (udało mi się tylko jeden jedyny raz pogadać sam na sam z jednym z moderatorów a potem to już pustka była) więc może rozkręćmy czat tutaj. Jakieś sprzeciwy? Nie widze
Więc czekam na propzycje godzin.
A może po prostu ustalimy, że codziennie o tej samej godzinie, dajmy na to 21...22, wszyscy zainteresowani będą się spotykać na czacie i gawędzić ze sobą. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie, niż podawać godziny w postach o której ktoś ma być na czacie...
Wiecie o co mi chodzi ???
Mam taką głęboką nadzieję
.
To by bardzo poprawiło nastrój i klimat jaki panuje na forum wśród forumowiczów.
Mimo i tak jest bardzo miły to może być jeszcze lepszy
.
No wyobraźcie sobie tylko taką sytuację:
Godzina 21 - wszyscy wchodzą na czata i po prostu ze sobą rozmawiają jak człowiek z człowiekiem, wszystko fajnie tego i powiedzmy czat się skończył (dajmy na to wszyscy poszli pracować w nocy nad swoim super projektem... ach te nie przespane noce
) a na drugi dzień ponownie wszyscy spotykamy się i jest gitara. 
Oczywiście ten kto może
I co wy na to ???
Pozdr.
ivanek_15
Dodano:
Chociaż po głębszym przemyśleniu takie codziene spotkania mogą być troszke za częste. Proponuję więc spotkania wszystkich zarejestrowanych forumowiczów w weekendy (dla tych co nie abla w sobote i niedziele) o godzinie 21. Padło na weekend bo większość forumowiczów mają wolne dni od pracy albo od szkoły (żeby sie nikt nie czepiał także studiów
) a o 21 booo.... sam nie wiem 
Pozdroffka
Wiecie o co mi chodzi ???
Mam taką głęboką nadzieję
To by bardzo poprawiło nastrój i klimat jaki panuje na forum wśród forumowiczów.
Mimo i tak jest bardzo miły to może być jeszcze lepszy
No wyobraźcie sobie tylko taką sytuację:
Godzina 21 - wszyscy wchodzą na czata i po prostu ze sobą rozmawiają jak człowiek z człowiekiem, wszystko fajnie tego i powiedzmy czat się skończył (dajmy na to wszyscy poszli pracować w nocy nad swoim super projektem... ach te nie przespane noce
Oczywiście ten kto może
I co wy na to ???
Pozdr.
ivanek_15
Dodano:
Chociaż po głębszym przemyśleniu takie codziene spotkania mogą być troszke za częste. Proponuję więc spotkania wszystkich zarejestrowanych forumowiczów w weekendy (dla tych co nie abla w sobote i niedziele) o godzinie 21. Padło na weekend bo większość forumowiczów mają wolne dni od pracy albo od szkoły (żeby sie nikt nie czepiał także studiów
Pozdroffka
-
Sebastian RCS
- Użytkownik
- Kontakt:
i chyba niestety Endzik ma rację
ale problem jest moim zdaniem raczej techniczny - 'niedoskonałość produktu'
kilka dni temu próbowaliśmy się we troje 'dogadać' (ja, Radzio i Wojtek),
nie wiem jak chłopaki, ale ja to już w pewnym momencie nie wiedziałam kto, do kogo i co pisze...
w/g mnie ten 'chat' to jest dobry ale dla dwóch osób, w przypadku kiedy trzeba kogoś on-line 'popilotować',
na zasadzie - zrób coś, napisz co wyszło i tak do skutku...
druga wada to taka, że nie można zapisać sobie tej rozmowy, a pewne informacje mogą
po prostu ulecieć, szczególnie jak się coś robi pod wpływem emocji lub stresie...
a może by rzeczywiście przetestować jakś chat-room
ale problem jest moim zdaniem raczej techniczny - 'niedoskonałość produktu'
kilka dni temu próbowaliśmy się we troje 'dogadać' (ja, Radzio i Wojtek),
nie wiem jak chłopaki, ale ja to już w pewnym momencie nie wiedziałam kto, do kogo i co pisze...
w/g mnie ten 'chat' to jest dobry ale dla dwóch osób, w przypadku kiedy trzeba kogoś on-line 'popilotować',
na zasadzie - zrób coś, napisz co wyszło i tak do skutku...
druga wada to taka, że nie można zapisać sobie tej rozmowy, a pewne informacje mogą
po prostu ulecieć, szczególnie jak się coś robi pod wpływem emocji lub stresie...
a może by rzeczywiście przetestować jakś chat-room
Ja i tak myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest instalacja darmowych komunikatorów takich jak np. gg, tlen itp.
Polecam tę stronkę:
http://www.komunikatory.org
Polecam tę stronkę:
http://www.komunikatory.org
Faktycznie jak ktoś chce sie z kimś dogadać to wystarczy PW albo numer gg a czat to tutaj ginie w ich cieniu :/
Tak czy inaczej zostają nam trzy możliwości (i tak sporo):
- Usunąć czata na dobre
.
- Zostawić tak jak jest
.
- Postarać się o wypromowanie go i pomalowanie na jakieś śliczne przyciągające kolorki, a potem ciężko go pchnąć z kopyta aby nabrał rozpędu
.
Wojtek czy masz możliwość, jako administrator, wyskrobania ankiety na temat czata i poddać go próbie na pastwę forumowiczów?
Niech wszyscy wypowiedzą się w tej sprawie i chociaż powiedzą czy będąz niego korzystali od czasu do czasu. Bo tak to się zrobi na glanc wszystko, a czat ze starosci zbieleje i straci kolorki. Czy tak ma być ???
Pozdroffka
Ivan
Tak czy inaczej zostają nam trzy możliwości (i tak sporo):
- Usunąć czata na dobre
- Zostawić tak jak jest
- Postarać się o wypromowanie go i pomalowanie na jakieś śliczne przyciągające kolorki, a potem ciężko go pchnąć z kopyta aby nabrał rozpędu
Wojtek czy masz możliwość, jako administrator, wyskrobania ankiety na temat czata i poddać go próbie na pastwę forumowiczów?
Niech wszyscy wypowiedzą się w tej sprawie i chociaż powiedzą czy będąz niego korzystali od czasu do czasu. Bo tak to się zrobi na glanc wszystko, a czat ze starosci zbieleje i straci kolorki. Czy tak ma być ???
Pozdroffka
Ivan
A ja uważam, że czat to czat. Fajnie jest czasem pogadać większą grupką o podobnych zainteresowaniach. W ubiegłym roku udzielałem się na wąskospecjalizowanym czacie muzyczym (niestety tez mało ludzi tam było, stała ekipa to 5 osób i od czasu do czasu ktoś "przyjezdny"). Poznało się trochę ludzi itp. A komunikator służy raczej do komunikowania się znajomych (tak jakoś bez większego powodu "zagadać" do kogoś nieznajomego przez komunikator to nie bardzo wypada - a na czat się wchodzi luźno porozmawiać). Jestem za czatem i za spotkaniami tam więszą ekipą niż pojednyńczo
i rozmiawianie sam ze sobą
Prawda, jest mały chaos jak wszyscy piszą tym samym kolorem więc optowałbym za założeniem jakiegoś "przyjaźniejszego" czatu, np. ten nieszczęsny Polchat.
hej.
temat jednak wraca...
dostałam od Passage PW w sprawie chata (dokładnie kanału IRC)...
no i nie wiem teraz...
ten nasz chat, który jest wbudowany w forum jakoś słabo jest używany....
możecie krótko napisać czemu?
czy to wynika z jego 'uroków' jako oprogramowania (niewygoda?, braki w funkcjonalności?),
czy po prostu nie macie takiej potrzeby?
można zrobić też inaczej - taki chat-room zainstalować w kodzie Elportala...
są gotowe 'klocki', a nowy napisać - też by się dało przy odrobinie chęci...
tylko musi być taka rzeczywista potrzeba, więc Was zapytuję...
temat jednak wraca...
dostałam od Passage PW w sprawie chata (dokładnie kanału IRC)...
no i nie wiem teraz...
ten nasz chat, który jest wbudowany w forum jakoś słabo jest używany....
możecie krótko napisać czemu?
czy to wynika z jego 'uroków' jako oprogramowania (niewygoda?, braki w funkcjonalności?),
czy po prostu nie macie takiej potrzeby?
można zrobić też inaczej - taki chat-room zainstalować w kodzie Elportala...
są gotowe 'klocki', a nowy napisać - też by się dało przy odrobinie chęci...
tylko musi być taka rzeczywista potrzeba, więc Was zapytuję...