Plecak na netbooka DELL Inspiron Duo

Dyskusje na temat sprzętu, konfiguracji, sterowników i oprogramowania.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tranzystor
Użytkownik
Kontakt:

Plecak na netbooka DELL Inspiron Duo

Post autor: Tranzystor » 26 cze 2011, 19:05

Witam Was drogie koleżanki i koledzy ;)

Piszę z zapytaniem, ponieważ ostatnimi czasy zakupiłem netbooka, który ma mi służyć na studiach przez długie lata. Mam nadzieje, że tak będzie. Zakupiłem już prawie wszystkie potrzebne mi akcesoria, łącznie z myszką na Bluetootha. Oprócz jednego najważniejszego - plecaka. Szukam jednak czegoś co dałoby się dostosować do komputera o przekątnej ekranu ok. 10". Niestety wszystkie plecaczki są na wielkie i ciężkie maszyny. Ja jednak poszukuję czegoś co przyda się nie tylko podczas przenoszenia netbooka, ale również podczas chodzenia po górach, jeżdżenia na rowerze (ale nie po okolicy, chodzi mi o dłuższe wycieczki 2-7 dni). Ma to być coś co oprócz swojego podstawowego zadania będzie sprawdzało się także w przewożeniu innych rzeczy przydatnych w podróżowaniu.

Dlaczego się zwracam z tym do Was :?: Wiem, że wiele osób zapewne korzysta z netbooka, czy to w pracy czy w domu. I chciałbym Was prosić, żebyście polecili mi coś, być może doradzili w tej kwestii. Nie chciałbym po prostu kupić jakiegoś bubla, który okaże się nie poręczny i niewygodny.

Na koniec chciałbym podkreślić jeszcze jedną bardzo ważną rzecz, że zależy mi na PLECAKU, a nie na torbach

Dziękuję wszystkim z góry za odpowiedzi ;)
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 27 cze 2011, 4:30

Poszukaj zwykłego plecaka (nie specjalnego netbookowego) który z przodu miałby "małą" kieszonkę z zamkiem, do której netbook będzie pasował. Nie sądzę, żeby było coś takiego jak "plecak na netbooka" bo one są po prostu za małe na to. Ale mogę się mylić. Co do normalnych plecaków polecam firmę Fjord Nansen. Kupiłem u nich jakieś półtora roku temu plecak za 150zł i nie śmiałbym marzyć o lepszym wyborze w tej półce cenowej! Netbooka mam ale mam do niego torbę i też nie korzystam z niego na codzień. Torba jest jakaś "noname" z byle sklepu komputerowego, ale jest spoko. Zazwyczaj ładuję ją do plecaka opisanego wyżej i gra gitara.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 28 cze 2011, 15:34

Plecaki firmy deuter mają kieszeń, dodatkową w środku.
Ciekawą firmą jest też lowerpro, targus ma sporo modeli. Na pewno coś znajdziesz.

ODPOWIEDZ