Zaproszenie na Forum elektroniczne

Tutaj będą przenoszone tematy, którymi dalej nie warto się zajmować, co jakiś czas zawartość tego forum jest kasowana.
Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 22 cze 2011, 18:55

@elektronik@ pisze:Tutaj mnie nie zbanują prawda chłopaki:-).
Dobra, jakie jest takie jest, nazwę tylko skrócę. Już mam 8 userów a było 4.
To już od Ciebie zależy . O tych 8 użytkownikach już cały temat trujesz - czyli jak, te 4 konta to Twoje :?: :idea:

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 22 cze 2011, 20:08

Nie, z tego co pamiętam to zarejestrowali się następujący użytkownicy: glodnywiedzy - Anulka - matrix - tom5555 - Blacha - dalej zapomniałem.

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 22 cze 2011, 20:29

https://forum.elportal.pl/viewtopic.php?p=71718#71718

Nie wiem, czemu mój post został przemilczany, ale wskazałem koledze "lukę w rynku".
Forum elektroniczno-komputerowego nie ma sensu tworzyć. Ludzie wolą napisać temat na Elektrodzie czy PCLab'ie i dostać szybką i sprawdzoną odpowiedź, niż czekać miesiącami na jakichś randomowych amatorskich forach (nie mówię o Elportalu rzecz jasna).

W przypadku forum telekomunikacyjnego nie ma dobrej alternatywy. Jest Telepolis i Trzepak, ale w nich środek ciężkości leży po zupełnie innej stronie. Trzepak jest nastawiony na amatorskie sieci komputerowe, a Telepolis na telefony komórkowe i operatorów.
Forum telekomunikacyjnego z środkiem ciężkości położonym na technikalia (sieci telekomunikacyjne, sygnalizacja, modulacje, kodowanie, synchronizacja itp.) w Polsce po prostu nie ma i jest to droga do sukcesu.

Gwarantuję, że jakbyś to odpowiednio rozegrał, to Twoje forum mogło by się po jakimś czasie rozrosnąć może nie do poziomu Elektrody, ale Elportalu spokojnie. A w przyszłości kto wie... Oczywiście wypadałoby mieć jakieś pojęcie o ww. zagadnieniach.

Sam myślałem nad założeniem takiego forum, ale z braku czasu (studia) i umiejętności na razie się powstrzymuję. :)

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 22 cze 2011, 21:20

Ale mi nie chodzi o Forum byle o czym np. Telekomunikacja, i żeby wzbić się z użytkownikami. Tylko założyłem o takiej tematyce ponieważ się tym interesuję. A telekomunikacją się nie interesuję.

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 22 cze 2011, 21:46

@elektronik@ pisze:Tutaj mnie nie zbanują prawda chłopaki:-).
Ostrzeżenie już masz. Jak nie zmienisz zachowania to przed Tobą nie taka długa droga do bana.
@elektronik@ pisze:Tylko założyłem o takiej tematyce ponieważ się tym interesuję.
Czy się interesujesz czy nie, zakładanie kolejnego takiego forum nie ma sensu. Lepiej zrobisz jak zaczniesz się udzielać na jakimś już rozwiniętym forum, a i mniej będzie zmartwień (utrzymanie serwera itp).

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 23 cze 2011, 7:19

No to ok, niema co dalej gadać na ten temat. To zmienić tę nazwę mojego forum na skróconą? Sam niewiem. elektroKomp - elektronika i Komputery.. hmm.....

Awatar użytkownika
timo66
Moderator
Kontakt:

Post autor: timo66 » 23 cze 2011, 7:45

@elektronik@, widzę że koledzy Ci złe pytania stawiają.
@elektronik@ pisze:Tylko założyłem o takiej tematyce ponieważ się tym interesuję.
więc : co chcesz osiągnąć poprzez założone forum ? Zdobyć większą wiedzę ? To chyba się kolega pomylił i ma bana na 98% internetu - zmień operatora.

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 23 cze 2011, 10:32

Jakto mam operatora zmienić?

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 23 cze 2011, 18:02

:mrgreen:

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 23 cze 2011, 18:06

???

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 24 cze 2011, 8:32

Kolega @elektronik@ nie zrozumiał aluzji ;).

A tak na poważnie, zabierasz się do tego od d.. strony. Przykład jest sporo forów o tematyce audio, hifi itp. Istnieje sobie taka strona audiostereo.pl z forum, pewna grupa użytkowników będących niezadowolona z działania moderatorów, atmosfery panującej na forum itp. założyła własne forum audiohobby.pl, które doskonale się dzięki temu rozwinęło, następnie znowu pewna część użytkowników, a dokładniej kilka osób (chyba nawet na początku 3) niezadowolona .... etc. założyła własne forum, a w zasadzie stronę http://stereo-underground.pl, która się ładnie rozwija od 2009roku.

Widzisz, za forum muszą iść ludzie, ludzie którzy mają coś do powiedzenia w temacie forum. Muszą też chcieć rozwijać pisać na kolejnym forum, wielu z nich udziela się teraz przynajmniej na dwóch z wyżej podanych.
Bez tego nie masz szans na rozwijanie forum...., sporo osób jest niezadowolonych z działania modów na elektrodzie (ja sam też), jak znajdziesz czas, chęci, zasoby, chętnych użytkowników, to może ci się uda.
Tu ich nie znajdziesz ;), jesteśmy za bardzo zżytą "rodziną" :).
Poszukaj po istniejących forach niezadowolonych userów, co prawda istnieje ryzyko, że pozapraszasz oszołomów ;), ale na początek dobre i to.

Forum tworzą ludzie, dopiero potem informacje w nim zawarte.

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 24 cze 2011, 16:42

rezasurmar pisze:Kolega @elektronik@ nie zrozumiał aluzji ;).

A tak na poważnie, zabierasz się do tego od d.. strony. Przykład jest sporo forów o tematyce audio, hifi itp. Istnieje sobie taka strona audiostereo.pl z forum, pewna grupa użytkowników będących niezadowolona z działania moderatorów, atmosfery panującej na forum itp. założyła własne forum audiohobby.pl, które doskonale się dzięki temu rozwinęło, następnie znowu pewna część użytkowników, a dokładniej kilka osób (chyba nawet na początku 3) niezadowolona .... etc. założyła własne forum, a w zasadzie stronę http://stereo-underground.pl, która się ładnie rozwija od 2009roku.

Widzisz, za forum muszą iść ludzie, ludzie którzy mają coś do powiedzenia w temacie forum. Muszą też chcieć rozwijać pisać na kolejnym forum, wielu z nich udziela się teraz przynajmniej na dwóch z wyżej podanych.
Bez tego nie masz szans na rozwijanie forum...., sporo osób jest niezadowolonych z działania modów na elektrodzie (ja sam też), jak znajdziesz czas, chęci, zasoby, chętnych użytkowników, to może ci się uda.
Tu ich nie znajdziesz ;), jesteśmy za bardzo zżytą "rodziną" :).
Poszukaj po istniejących forach niezadowolonych userów, co prawda istnieje ryzyko, że pozapraszasz oszołomów ;), ale na początek dobre i to.

Forum tworzą ludzie, dopiero potem informacje w nim zawarte.
Dopiero istotna informacja. Tak, oby tych ''oszołomów'' najpierw zdobyć to będzie już coś!

Awatar użytkownika
tymon_x
-

Post autor: tymon_x » 24 cze 2011, 17:17

Twoja strona mnie odstrasza (Windows XP Theme -> zgrozo) :mrgreen: A tak po za tym, temat komputerowy jest już i tak oklepany na wszystkie strony, zarejestruje się dzieciak na forum i będzie udawał mistrza dysku PATA i dyskietki 3.5".
@elektronik@ pisze:Dopiero istotna informacja. Tak, oby tych ''oszołomów'' najpierw zdobyć to będzie już coś!
Jest jedno takie forum, że będziesz miał większe branie niż stara wyga morska w czasie sezonu rybackiego :razz: Takie jedno na e...

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 24 cze 2011, 17:39

rezasurmar pisze:Poszukaj po istniejących forach niezadowolonych userów
Takie coś to jest bardzo duże przedsięwzięcie (o ile się powiedzie). Jak forum zacznie żyć to rzeba sięliczyć z wykupieniem płatnego serwera i poświęceniem mnóstwa pracy na utrzymanie forum. Z całym szacunkiem, ale wydaje mi się to jest sprawa za dużego kalibru dla nasz ego kolegi @elektronik@. Na razie się martwisz, że Ci nie idzie i nie ma userów na forum. Jak się sprawa poprawi, to nie myśl, że będzie od tego momentu super - po chwili trzeba będzie o forum nieustannie dbać i jeśli to Cię przerośnie to forum padnie i użytkownicy tym sposobem będą zrobieni w tzw. konia. Na prawdę nie trudno o taki scenariusz.

Awatar użytkownika
@elektronik@
-
Kontakt:

Post autor: @elektronik@ » 24 cze 2011, 20:39

Moja strona Cię odstrasza? A to jaki mam wybrać styl? Teraz jest samo dobrze, bo jest wygląd przypominający Windowsa a przecież Forum jest również o tematyce Komputerowej. Nie prawdasz?
Zgadzam się! Żeby forum utrzymać trzeba poświęcać dużo czasu ale skoro zarejestruje się ktoś kto będzie potrzebował Tylko pomocy np. ze wzmacniaczem to jego nie będzie obchodziło to czy Forum jest zadbane itp. Myślę że niekoniecznie.

Zablokowany