Zaproszenie na Forum elektroniczne
- @elektronik@
- -
- Kontakt:
Zaproszenie na Forum elektroniczne
Witam!
Serdecznie zapraszamy na Forum dotyczące Elektroniki jak i Komputerów. Elektroników zapraszamy na http://forumelektronika.fora.pl
Pozdrawiamy!
-----------------------
Poprawiłem temat.
- c4r0
Serdecznie zapraszamy na Forum dotyczące Elektroniki jak i Komputerów. Elektroników zapraszamy na http://forumelektronika.fora.pl
Pozdrawiamy!
-----------------------
Poprawiłem temat.
- c4r0
Ostatnio zmieniony 18 cze 2011, 22:23 przez @elektronik@, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę, że forum mimo że jest online zapewne od lutego, to popularnością się nie cieszy i dlatego próbujesz naganiać nowych użytkowników... Może lepiej by Ci szło, gdybyś najpierw się zajął tym, żeby forum miało treść, było przydatne i nabrało popularności, a potem dopiero zawalał pół ekranu reklamami...
- @elektronik@
- -
- Kontakt:
Np. Kursy. Obecnie furrorę robią ARMy takie jak STM32 czy LPC na rdzeniu Cortrex M3/M0.
Dla mnie np. ciekawy byłby kurs o nowszych PICach jak PIC24, czy DSP PIC. Praktycznie informacji na temat tych ciekawych MCU w naszym języku praktycznie nie ma.
Ale widzę że to forum raczej bardziej komputerowe niż elektroniczne, wystarczy sobie popatrzeć na rozkład i nazwy samych działów.
Ale nic o językach programowania się tam nie rzuca w oczy ? Jest niby dużo działów tematycznych o poszczególnych bebechach kompa, ale nie widzę np. niczego o BIOSie, i sztuczkach z nim związanych.
No i trzeba się rejestrować, aby zobaczyć co jest w konkretnym dziele. Głupota odstraszająca już na początku.
Owszem chcę coś pisać to niech się muszę zarejestrować, ale, do przeglądania i czytania tematów, nie powinno być takiego czegoś. To niszczy wizerunek forum w oczach zainteresowanych już na starcie. Chcę zobaczyć co jest na forum i czy jest ono konkretne, a tu taki ERROR.
Co do reklam to niech sobie są ale nie powinny być natrętne, czyli wyskakiwać na środek ekranu po otwarciu nowego okna/ działu, tak jak np. to jest na ONEcie, wchodzisz, a tu pac, reklama sama ci się wpierdziela na 3/4 ekranu. To też potrafi człowieka w 3 minuty zniechęcić do korzystania z dowolnego wortalu. Pomijając że obecnie reklamy to plaga internetu.
Dla mnie np. ciekawy byłby kurs o nowszych PICach jak PIC24, czy DSP PIC. Praktycznie informacji na temat tych ciekawych MCU w naszym języku praktycznie nie ma.
Ale widzę że to forum raczej bardziej komputerowe niż elektroniczne, wystarczy sobie popatrzeć na rozkład i nazwy samych działów.
Ale nic o językach programowania się tam nie rzuca w oczy ? Jest niby dużo działów tematycznych o poszczególnych bebechach kompa, ale nie widzę np. niczego o BIOSie, i sztuczkach z nim związanych.
No i trzeba się rejestrować, aby zobaczyć co jest w konkretnym dziele. Głupota odstraszająca już na początku.
Owszem chcę coś pisać to niech się muszę zarejestrować, ale, do przeglądania i czytania tematów, nie powinno być takiego czegoś. To niszczy wizerunek forum w oczach zainteresowanych już na starcie. Chcę zobaczyć co jest na forum i czy jest ono konkretne, a tu taki ERROR.
Co do reklam to niech sobie są ale nie powinny być natrętne, czyli wyskakiwać na środek ekranu po otwarciu nowego okna/ działu, tak jak np. to jest na ONEcie, wchodzisz, a tu pac, reklama sama ci się wpierdziela na 3/4 ekranu. To też potrafi człowieka w 3 minuty zniechęcić do korzystania z dowolnego wortalu. Pomijając że obecnie reklamy to plaga internetu.
- @elektronik@
- -
- Kontakt:
To zależy w jakim kierunku forum chcesz rozwijać. No razie tylko tak zerknąłem na jego stronę i pierwsze wrażenie to takie że jest to forum bardziej o multimediach i komputerach, niż elektronice i komputerach.
Ale wszystko tak naprawdę zależy od tego w którą stronę chcesz iść i jaki jest plan rozwojowy forum.
Na razie bardziej pasowna nazwa to by było MediaKomp - multimedia i komputery.
Ja jednak na razie spróbowałbym, znieść te ograniczenie że musisz być zarejestrowany żeby przeglądać treść forum, to już powinno spowodować jakiś ruch, a jak ktoś będzie się chciał wypowiedzieć w danym temacie to się zarejestruje, w ten sposób zacznie się ruch na forum.
Ale wszystko tak naprawdę zależy od tego w którą stronę chcesz iść i jaki jest plan rozwojowy forum.
Na razie bardziej pasowna nazwa to by było MediaKomp - multimedia i komputery.
Ja jednak na razie spróbowałbym, znieść te ograniczenie że musisz być zarejestrowany żeby przeglądać treść forum, to już powinno spowodować jakiś ruch, a jak ktoś będzie się chciał wypowiedzieć w danym temacie to się zarejestruje, w ten sposób zacznie się ruch na forum.
- @elektronik@
- -
- Kontakt:
Treść to posty. Po prostu ich tam nie ma. 100 postów i 7 użytkowników to jest nic. Zmiany nazw działów nic nie pomogą, a dodawanie działów tylko pogorszy sprawę - zwiększy przerost formy nad treścią który i tak jest już wielki. Zajmij się tym, żeby forum było dobre, nazbierało użytkowników którzy pisaliby sensowne posty. Potem dopiero jak to osiągniesz, to ewentualnie pomyśl o reklamach. Podsumowanie: WYWAL REKLAMY i poczekaj na lepsze czasy forum. Jak przyjdą to fajnie, a jak nie, to trudno (ta druga możliwość jest znacznie bardziej prawdopodobna). W ogóle zakładanie for o elektronice i komputerach nie jest dobrym pomysłem, bo takich for jest już wiele i wiele z tych wielu jest bardzo dobrze rozwiniętych. Nie ma absolutnie żadnego powodu dla którego ktoś, kto szuka takiego forum wybrałby Twoje, a nie jakieś które już od lat stoi na własnych nogach. Chyba zmierzam do tego, że masz zły tok myślenia i cel w kwestii zakładania nowych for.
- @elektronik@
- -
- Kontakt:
Wiesz, Ja bym chciał żeby Forum się rozwijało i łapało userów. Zareklamowałem je w paru miejscach ale dużej liczby userów nie przybyło, tylko przybyło 3 usery w ciągu ostatnich 3 dni. I mam narazie 7. Ale nazwa myślę że może pozostać, FORUM ELEKTRONICZNO - KOMPUTEROWE Hmm... jest cool. Chyba że mogę skrócić i dać np. ElektroKomp - elektronika i komputery - co wy na to?
c4r0, 100% prawdy kolega napisał.
Tak naprawdę dobre fora można policzyć na palcach jednej ręki. I więcej nam nie potrzeba.
popatrz na elektrodę - gigant nie do przebicia (ale bez kija nie podchodź)
forum EP -bardzo dobre forum ale wymarłe praktycznie ci sami użytkownicy którzy są na tym forum to są i tam.
Nasze forum żyje własnym życiem większość z nas zagląda tu z sentymentu przez te wszystkie lata (ja np ) bardzo się przyzwyczaiłem i nie wyobrażam sobie dnia bez wejścia na ep.com.pl
Mamy tu swoich kolegów itp choć tak naprawdę nigdy nie spotkaliśmy się w realu.
Dioda- ogólnie dioda się brzydzę ale zaglądam.(forum małolatów )
(stawianie piwa)
Myślę ze gdyby EDW zajęło się bardziej robotyką wszyscy Ci użytkownicy byli by teraz tu.
Chyba że planujesz porządny kurs program jak pisał kayron,
albo jakiś kurs Visual basica albo "cuś"
Tak naprawdę dobre fora można policzyć na palcach jednej ręki. I więcej nam nie potrzeba.
popatrz na elektrodę - gigant nie do przebicia (ale bez kija nie podchodź)
forum EP -bardzo dobre forum ale wymarłe praktycznie ci sami użytkownicy którzy są na tym forum to są i tam.
Nasze forum żyje własnym życiem większość z nas zagląda tu z sentymentu przez te wszystkie lata (ja np ) bardzo się przyzwyczaiłem i nie wyobrażam sobie dnia bez wejścia na ep.com.pl
Mamy tu swoich kolegów itp choć tak naprawdę nigdy nie spotkaliśmy się w realu.
Dioda- ogólnie dioda się brzydzę ale zaglądam.(forum małolatów )
Myślę ze gdyby EDW zajęło się bardziej robotyką wszyscy Ci użytkownicy byli by teraz tu.
Chyba że planujesz porządny kurs program jak pisał kayron,
albo jakiś kurs Visual basica albo "cuś"
- @elektronik@
- -
- Kontakt:
Ale spoko jest moje Forum? Przed chwilą na Forum pojawiła się liczba 8, nowy user doszedł. Zaczynam się niepokoić, bo jak się rozpęta ruch to 1 Moderator nie nadąrzy tego ogarnąć:-). Z tego co wiem to forum Eres.alpha.pl jest w miarę możliwości. Choć tam zdaję mi się że są trochę .. bardzo trochę ''przemądrzali''! Fajne forum jest tutaj, i spoko jesteście:-). Ja tak naprawdę elektroniki w jednym paluszku nie pojęłem jeszcze i jest trudno czytać schematy takie bardziej rozwinięte - że tak powiem, np. Schemat wzmaka estradowego czy jakieś korektory 8 kanałowe, bo taki schemat ma bardzo dużo połączeń, ścieżek. Ale jakieś prostrze, np. Wzmak na tda7056, 2003 czy tam jeszcze jakieś to pomału radzę sobie.
Zdaj sobie sprawę, że do tematu zakładania for podchodzisz od dupy strony, że tak powiem. Zdrowe i porządne forum rodzi się inaczej - najpierw są użytkownicy i tematy dyskusji ale nie ma miejsca na prowadzenie tych dyskusji, a potem żeby to miejsce zrobić powstaje forum. Ty działasz dokładnie odwrotnie, i nie tylko Ty, bo mnóstwo jest takich kolesi którzy to sobie ubzdurali, że pozakładają fora i będą super adminami z poważaniem na dzielni. Ty wrzucając od razu reklamy z nadzieją, że jeszcze wpadnie Ci grosz do kieszeni, moim zdaniem przeginasz pałkę. Jak koniecznie chcesz się czymś takim zajmować (czego ani nie popieram ani nie polecam), to znajdź lukę na forumowym rynku i załóż forum, które tą lukę zapełni, a nie zakładasz forum o elektronice i komputerach, czyli takie, jakich jest właśnie najwięcej... A jeśli kieruje Tobą nie rządza posiadania swojego mini-królestwa w postaci forum, w którym możesz rządzić, tylko miłość do elektroniki, to nie zakładaj forum tylko zrób stronę internetową. Ja tak właśnie zrobiłem i muszę przyznać, że tym sposobem osiągnąłem znacznie więcej niż bym się kiedykolwiek spodziewał.@elektronik@ pisze:Ale spoko jest moje Forum?
- @elektronik@
- -
- Kontakt: