Nowość RoboCAMP - E-kursy

Jeśli jesteś modelarzem lub interesujesz się robotami i chcesz się podzielić swoim doświadczeniem to weź udział w dyskusjach na tym forum.
ODPOWIEDZ
RoboCAMP
-

Nowość RoboCAMP - E-kursy

Post autor: RoboCAMP » 20 maja 2011, 14:20

Od niedawna RoboCAMP uruchomił nową platformę e-learningową z zakresu robotyki!
Teraz każdy ma możliwość budowania niesamowitych konstrukcji z klocków LEGO i programowania ich – nie wychodząc z domu.

Oddaliśmy Wam do dyspozycji mnóstwo doskonale opracowanych materiałów dzięki, którym będziecie mogli z łatwością zbudować fantastyczne roboty a zaprogramowanie ich nie sprawi Wam żadnych problemów. Wszystko jest w przejrzysty sposób wyjaśnione tak, że z pewnością każde dziecko sobie poradzi. Polecamy taką zabawę gdyż oprócz tego, że jest to wielka frajda to jednocześnie można się wiele nauczyć.

Budowanie z klocków LEGO Mindstorms czy też (dla młodszych dzieci polecanych) LEGO WeDo udoskonala zdolności manualne a programowanie zbudowanych konstrukcji jest opracowane w taki sposób, że matematyka i fizyka stają się naszymi przyjaciółkami.

Nauka, zabawa, pasja!
Wszystko to odnajdziecie na naszej nowo uruchomionej platformie e-learningowej RoboCAMP.

Zapraszamy na www.robocamp.pl/ (zakładka E-KURSY)
Ten obrazek jest ukryty dla gości. Musisz zalogować lub zarejestrować się by go zobaczyć.

Obrazek

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 20 maja 2011, 16:12

Wszystko fajne, tylko żeby jeszcze LEGO Mindstorms nie kosztowało majątku to by było fajnie. 1270zł za klocki, to jednak trochę dużo, nawet biorąc pod uwagę ich możliwości.

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 24 maja 2011, 14:53

Szczerze to wolał bym kupić dziecku mindstorm niż jakiś xbox, albo playsation3

Awatar użytkownika
Luminofor
Użytkownik

Post autor: Luminofor » 24 maja 2011, 16:00

Co do LEGO Mindstorms, to jest jakaś książka do tego/kurs itp? Może video tutorial? Bo możliwe, że będę w wakacje pracował jako instruktor LEGO i pomagał dzieciakom z programowaniem tych klocków (jak to zabrzmiało). ;D

Awatar użytkownika
kayron
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kayron » 25 maja 2011, 22:17

Szczerze to wolał bym kupić dziecku mindstorm niż jakiś xbox, albo playsation3

Z tego co wiem to są klocki dla dzieci od 10 lat wzwyż, a z drugiej strony, to jeszcze dziecko musi przejawiać zainteresowania techniką, inaczej to raczej kasa wyrzucona w błoto. Następnie sam mindstrom to podstawa, do lepszych konstrukcji trzeba by dokupić zestaw rozszerzający, a to wydatek kolejnych 450zł, co winduje cenę całości, do ceny małego laptopa.
Ogólnie w przypadku klocków LEGO, tych edukacyjnych i lepszych zestawów, zawsze takim elementem zaporowym była cena, która powodowała, że były to raczej pomoce dla nielicznych szczęśliwców mających rodziców przy kasie..

rezasurmar
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rezasurmar » 26 maja 2011, 7:34

No niestety, ja mojego Technica pozbyłem się dawno temu ;(.
Mam nadzieję, że moja córka będzie przejawiać dyg do techniki ;).

ODPOWIEDZ