Zamek na kartę czipową - szukam
Zamek na kartę czipową - szukam
Ostatnio zainteresował mnie projekt zamka na karty telefoniczne. Znalazłem tylko -> COŚ TAKIEGO <-. Możecie podać jeszcze jakieś linki? Chodzi mi głównie o bascom bo jeśli codzi o inny język to mam cały projekt łącznie ze wsadem w pliku HEX na tiny26
Wsad do AVT-2689 znajdziesz tutaj - przeglądnij zawartość tabeli. Sprawdzałem i jest. Natomiast w przypadku projektów "Elektroniki Praktycznej" (kit AVT-5054) prawdopodobnie nie udostępniają wsadu do procesorów. Można zakupić zaprogramowany procesor. Ewentualnie można napisać do autora projektu o udostępnienie wsadu do procesora.
-
keruseykaryu
To czas najwyższy. Program jest banalny i po paru godzinach z książką o języku C będziesz wiedział "o co biega".matrix pisze:No właśnie najgorsze w tym jest to że wszystko jest w C a ja nie za bardzo kminię ten język.
Nie myśleć, tylko uczyć się języków i samemu przeportować program.matrix pisze:Myślałem że może ktoś już napisał to w bascomie?
Jak nie ma to napisać. Albo jednak nauczyć się C.A nie ma biblioteki do tych kart.
-
keruseykaryu
Jakby trzeba było programy pisać w COBOLu albo w FORTRANnie to wtedy mógłbyś tak mówić. Ale to tylko język C, którego znajomość jest oknem na świat.matrix pisze:Coraz więcej przemawia za tym by jednak nauczyć się tego C dla procków, ale cholera przerażają mnie te nazwy rejestrów jak DDRB itp. Bascom jest prosty bo wszystko prawie robi za nas, ale C to już wyższa szkoła jazdy.
Rejestry warto znać, nawet w Bascom. Traktowanie procka tylko jako czarnej skrzynki z nogami to wielki błąd, bo jak coś nie będzie działać to sam się zablokujesz z programem i to na własne życzenie.
Nie wiem czy ja jestem tak ograniczony czy aż tak głupi, ale nie rozumiem języka C. Możecie mi podać link do kursu prostszego niż -> TEN KURS <-