quartus

Dyskusje ogólne na temat "cyfrówki" czyli wszystko o TTL/CMOS, językach VHDL i VERILOG, bramkach, rejestrach, przerzutnikach... Dobre miejsce na pytania odnośnie uniwersalnych programatorów (np. Willem) a także podłączania własnych peryferiów do komputera PC.
ODPOWIEDZ
boss_kowal
-

quartus

Post autor: boss_kowal » 07 mar 2011, 20:06

Jestem początkujący i prosze o pomoc w podaniu jakichś ksiażek czy skryptow z programowania w tym programie bo nic nie kumam co tu sie dzieje.Magia i czary tak te instrukcje mam napisane na laborki.pomorzcie z jakimis ksiazkami.Np oco tu chodzi:należy przygotować symulację, w której zostaną przedstawione przykładowe sekwencje zapisu do pamięci (na przykład 4 zapisy do każdej z 4 komórek) oraz odczytu z pamięci (na przykład odczyt z 1 oraz 2 komórki pamięci).

Mam w moim pliku:
WYBÓR KOMÓRKI PAMIĘCI DO ZAPISU i schemat
WYBÓR KOMÓRKI PAMIĘCI DO ODCZYTU schamat
BLOK 4 KOMÓREK 4-BITOWYCH MEMORY schemat.
Załączniki
cw4.jpg
Ostatnio zmieniony 07 mar 2011, 20:13 przez boss_kowal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mr_x
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: mr_x » 07 mar 2011, 20:12

Czy tylko ja nie rozumiem zupełnie nic z tego, co napisałeś? :shock:

boss_kowal
-

Post autor: boss_kowal » 07 mar 2011, 20:15

mr_x pisze:Czy tylko ja nie rozumiem zupełnie nic z tego, co napisałeś? :shock:

chodzi mi oto jak zapisac co s do pamieci i odczytac.I jak zobaczyc tego symulacje

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 08 mar 2011, 18:47

boss_kowal pisze:Jestem początkujący i prosze o pomoc w podaniu jakichś ksiażek czy skryptow z programowania w tym programie bo nic nie kumam co tu sie dzieje.
Zajrzyj na strony firmy Altera.

ODPOWIEDZ