Obecnie w nowym domu zakładam instalacje inteligentnego budynku. Chcę również zrobić system multiroom - czyli system audio dla kilku pomieszczeń. Ten system audio ma obejmować od 4 do 6 pomieszczeń. Już tłumacze dokładniej - w każdym z 4-6 pomieszczeń będzie znajdował się głośnik i system multiroom ma mi pozwolić na słuchanie muzyki w tych pomieszczeniach z taką możliwością że w kązdym pomieszczeniu może lecieć inna muzyka z innego źródła. Ale nie założyłem tego tematu po to aby się rozpisywać na temat jego działania. A więc do rzeczy...
Poszukuję jakieś schematy, projekty wzmacniacza audio 4-6 kanałowego (od 4 do 6 niezależnych kanałów audio). Odnośnie mocy to nie wiem z 20-40W na głośnik? nie wiem nie znam się na mocy w audio. To że napisałem 4-6 kanały to nie znaczy że musi to być wzmacniacz na jakimś scalaku z 6 kanałami audio. Akceptuję też takie rozwiązanie w którym jeden scalak (1 wzmacniacz) przypada na jeden kanał. Czyli taki wzmacniacz oparty na np 4 scalakach.
Co więcej takie rozwiązanie z osobnym scalakiem na każdy z kanałów byłoby lepsze bo chcę mięć również możliwość regulacji głośności niezależnie każdego z kanału, więc ciężko będzie to zrobić na jednym scalaku. A regulacja dla każdego kanału z osobna musi być!
Co do budowy to może to być oparte na jakichś układach TDA, czy coś w tym stylu.
Chodzi tylko o to aby była regulacja głośności dla każdego kanału i w miarę miało dobrą jakość dźwięku. Już wole zrobić sobie taki wzmacniacz niż kupować firmowy za przynajmniej 1000 zł, bo od takich cen widziałem wzmacniacze wielokanałowe.
Proszę o jakieś schematy, linki do stron ze schematami itp.
Piszę ten temat ponieważ wierzę że będziecie mi w stanie pomóc. A tak jak pisałem to nie znam się za bardzo na wzmacniaczach (który układ jest lepszy, jakie ma parametry, itp) więc zdaję się na waszą wiedzę
Pozdrawiam.