EdW sie nie przynaje do tego forum?

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
bb
-
Kontakt:

EdW sie nie przynaje do tego forum?

Post autor: bb » 27 cze 2005, 21:32

Witam
Forum bardzo przyjemne, pare dni temu znalazlem (po rocznej przerwie) ale widze ze na PPEdW pod linkiem do forum kryje sie tylko link do forum na stronie EP. Jak to jest? To jets w koncu oficjalne forum EdW czy nie? A moze forum EntC Wojtka?
pozdr

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Re: EdW sie nie przynaje do tego forum?

Post autor: Wojtek » 27 cze 2005, 21:57

bb pisze:Witam
Forum bardzo przyjemne, pare dni temu znalazlem (po rocznej przerwie) ale widze ze na PPEdW pod linkiem do forum kryje sie tylko link do forum na stronie EP. Jak to jest? To jets w koncu oficjalne forum EdW czy nie? A moze forum EntC Wojtka?
pozdr
Przeczytaj ten temat

bb
-
Kontakt:

Post autor: bb » 27 cze 2005, 22:28

Ano juz widze :) przepraszam ze nowy temat poszedl. Jakby w koncu Pan szanowny Glowny podpial pod stronke to by duzo wiekszy ruch byl.
pozdr

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 28 cze 2005, 21:44

A w lipcowej EdW dopiero zapowiadają ze będzie forum EdW ale "szczegóły za miesiąc" :) Piszemy na razie na forum-widmo :lol:

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 28 cze 2005, 22:09

Po prostu postawiłem to forum szybciej niż redakcja EdW sie spodziewała :)

Sebastian RCS
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Sebastian RCS » 28 cze 2005, 22:40

To może ty masz lepsze procki, a oni wolniejsze :D

PS. dla nieświadomych to żart jest :D

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 29 cze 2005, 13:18

Witam, jednak widać forum EdW powstało mimo tego, że nie miało być oddzielnych for wydawnictwa AVT.
http://forum.ep.com.pl/viewtopic.php?t=11082
Powstanie forum EdW zapewne całkiem "uśpi" nam ruch na forum EP. :(
Oczywiście nie chcę by pomyślano, że nie jestem z tego forum zadowolony, bo korzystam zniego od dłużeszgo czasu i bardzo chwalę sobie stronę Wojtka i jego forum :)
Co zresztą widać w moim podpisie na forum EP :wink:
Obawiam się tylko, że forum EP będzie umierać, zresztą widać to już nie od dzisiaj...
A szkoda, bo fajne tematy kiedyś powstawały...forum "żyło" i userzy byli aktywni...teraz to już historia...
Pozdrawiam The End

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 29 cze 2005, 13:32

:arrow: The End
Wydaje mi się, że Twoje obawy się nie spełnią (przynajmniej nie aż w tak dużym stopniu). Zobacz jak bardzo Forum EdW jest powiązane z zawartością PPEdW. Każdy dział na PPEdW ma swój dział na tym forum, tak więc myślę, że na tym forum głównie będą poruszane tematy "około-przyjazno-portalowe" a Forum EP pozostanie bardziej forum ogólnoelektronicznym. Pozatym liczba userów odwiedząjących Forum EdW jest jak narazie bardzo mała (wystarczy porównać kto był przez ostatnie 24 godziny na FEP i FEdW - róznica ogromna). Tak więc myślę, że równoległe działanie dwóch for EP i EdW nie powinno zaszkodzić żadnemu znich. Pozatym Forum EdW jest "przedłużeniem" Forum Wojtka które istnieje od dłuszego już czasu i nie przeszkadzało Forum EP.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 29 cze 2005, 13:44

No tak ale...
W EdW ukaże się "reklama" że powstało forum EdW i liczba userów wzrośnie no i w sumie bardzo dobrze to dla forum EdW bo będzie więcej ludzi i ruch :)
Zaś zawsze było tak, że szukając rozwiązania problemuz kitem AVT natrafiało się na forum EP i dlatego tam ruch zaczą być coraz większy, bo ludzie odwiedzający to forum przy okazji stali się jego userami.
Teraz już tak nie będzie.
Mam nadzieję tylko, że forum Wojtka będzie coraz bardziej się rozrastać i ludzie będą sobie tutaj pomagali.
Skąd moje obawy o EP ?
Bo wszystko co było związane z projaktami w EP czy w EdW zawsze było poruszane na forum EP. teraz widać, że już są tylko stali uzytkownicy na EP a nowych co raz mniej i będzie jeszcze mniej...a co za tym idzie...mniejszy ruch i uspienie forum.
Nie chcę być odebrany źle, ale bardzo jestem przywiązany do forum EP i martwie się o nie...
P.S. nie mówię, że to źle, że forum Wojtka jest teraz forum EdW bo forum Wojtka znam nie od dzisiaj.
Chodzi o to, że jest to forum EdW...

Awatar użytkownika
radzio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: radzio » 29 cze 2005, 13:59

No tak... Problem leży może w zbyt słabej promocji forum EP przez samą EP... A pozatym nie nalezy lekceważyc konkurencji, która zabiera nam większość rynku. Konkurencja nawet posunęła się ostatnio do reklamy w Google AdWords co jeszcze bardziej może odciągnąć od nas ludzi... Wiem, że taka kampania trochę kosztuje i EP może nie chcieć ponosić dodtakowych kosztów reklamy forum (z którego dochodu za wielkiego nie ma, jeśli wogóle).. Co my możemy zrobić aby Forum EP nie usychało? Może apel do userów posiadających własne www o umieszczenie linków, bannerów. Może akcja vlepkowa na uczelniach w szkołach w pobliżu giełd elektronicznych... możliwości reklamy jest wiele... tylko zorganizować ludzi...

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 29 cze 2005, 14:53

:arrow: The End nie mart się tak :)

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 29 cze 2005, 15:21

ach, zupełnie przelotem...

:arrow: Endziku
Nowe(stare) forum Wojtka raczej nie będzie zagrożeniem dla Forum EP,
zresztą rozpatrywanie tego w kategoriach zgrożenia to chyba nie tak...
Popatrz - Wojtkowe forum, forum Radzia i EP jakoś zawsze żyły w zgodzie,
w pewien sposób się uzupełniały, nawet "załoga" jest podobna...
Mały ruch może też wynikać z innych względów, może teraz nie mam racji, ale
jak obserwuję to co się dzieje na pewnym portalu, to mam wrażenie,
że ludzie potrzebują miejsca gdzie można się wykrzyczeć, zaszpanować,
czy w jakiś inny sposób się dowartościować i miało być o elektronice,
a czasem z elektroniką to już nie ma nic wspólnego i robi się "pszenno-buraczano"...
Dość śmiałe stwierdzenie - ale to właśnie stali bywalcy nadają
klimat tym forom /tak się odmienia?/, w jakiś sposób dają do zrozumienia,
że liczy się nie czysto konsumpcyjne podejście, ale też trzeba trochę samodzielnie
pogłówkować, a zauważ proszę - nie każdy to lubi....
Brak nowych użytkowników - rzeczywiście - to sprawa ogólnie pojętej reklamy,
i może Radzio słusznie pisze - oflagować się w sieci jak tylko można, w sumie czemu nie?
Przecież jest się czym pochwalić, prawda?

:arrow: Wojtek
Jako niedoszła moderatorka-widmo chcę Ci się odmeldować.
wysyłam się na wakacyjny "odwyk" od sieci i dopiero
od połowy lipca zacznę kicać po Forum...
i jak ja bez Was wytrzymam...:(
tymczasem papatki,
Natka

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 29 cze 2005, 16:02

Nowe(stare) forum Wojtka raczej nie będzie zagrożeniem dla Forum EP,
zresztą rozpatrywanie tego w kategoriach zgrożenia to chyba nie tak...
Nie chodzi o zagrożenie tak do końca...poprostu zmiartwił mnie fakt, że forum EdW jednak powstało i w pewnym stopniu odbije się to na forum EP.
Nie chcę panikować ale wiecie...starałem się o forum EP by było dobrze, żeby problemy znikały i powstawały nowe działy.
Może dla kogoś to nic, ale Ja czuje, że jednak kawałek serca włozyłem w to forum i cięzko by mi było gdyby to wszystko umarło...
Forum Wojtka było i będzie, jednak stało się to też częścią EdW i właśnie od tej strony EP straci użytkowników.
Czytając forum EP natknąłem się wiele razy na problemy związane albo z projektami z EdW albo o samo EdW idt.
Nie zrozumcie mnie źle, bo nie chciałbym takiej sytuacji.
Poprostu martwie się chyba za bardzo...:(

[ Dodano: Sro 29 Cze, 2005 ]
Wojtek pisze::arrow: The End nie mart się tak :)
Troszke się zmartwiłem Wojtku, bo taki już jestem...
Myślę jednak, że jakoś nam się to wszystko pomyślnie ułoży.
Pozdrawiam serdecznie.

tasza
Użytkownik

Post autor: tasza » 29 cze 2005, 16:14

jeżeli w cokolwiek się angażujesz, wkładasz w to dużo serca,
to zostawiasz tam kawałek siebie i to jest naturalne że potem się o to niepokoisz...
Myślę jednak, że jakoś nam się to wszystko pomyślnie ułoży.
więc pozdrawiam cieplutko
i plum!

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 29 cze 2005, 19:21

:arrow: tasza miłych wakacji nawet jeśli to tylko od komputera :)

Zablokowany