najlepiej zamów przez allegro, to nie jest jakiś wielki koszt, za 20zł (w tym przesyłka) będziesz miał sporo papieru, przecież się nie zepsuje więc od razu będzie na zapas
Pierwsza płytka.
Ja pozyskuje papier z kolorowych gazet: rozne prospekty reklamowe, babskie gazety itd.
Wystarczy przejsc sie po galerii handlowej i mamy za darmo bardzo dobry nosnik do termotransferu.
Na co trzeba zwrocic uwage:
- rozna grubosc papieru - rozne czasy termotransferowania;
- ilosc druku na papierze - najlepiej wybrac najjasniejsze kartki, bez ciemnych obszarow, zelazko bedzie mniej sie brudzilo i bedzie mniej smierdzialo, a co istotniejsze nie bedzie babli.
Glowne zalety:
- darmowa alternatywa dla folii i "czystego" papieru kredowego;
- powszechnie dostepna;
- duzych ilosciach;
- pro-ekologiczna.
Dodam ze stosuje taki material od dluzszego czasu i sprawdzil sie w bardzo precyzyjnych PCB pod elementy SMT (np. FTDI, MSP430 family).
Wystarczy przejsc sie po galerii handlowej i mamy za darmo bardzo dobry nosnik do termotransferu.
Na co trzeba zwrocic uwage:
- rozna grubosc papieru - rozne czasy termotransferowania;
- ilosc druku na papierze - najlepiej wybrac najjasniejsze kartki, bez ciemnych obszarow, zelazko bedzie mniej sie brudzilo i bedzie mniej smierdzialo, a co istotniejsze nie bedzie babli.
Glowne zalety:
- darmowa alternatywa dla folii i "czystego" papieru kredowego;
- powszechnie dostepna;
- duzych ilosciach;
- pro-ekologiczna.
Dodam ze stosuje taki material od dluzszego czasu i sprawdzil sie w bardzo precyzyjnych PCB pod elementy SMT (np. FTDI, MSP430 family).
Da się ja widziałem na gazecie
A kredowy ma być matowy czy błyszczący
Jakaś różnica jest? Taki może być
Na ulotkach nie, bo sa raczej grube, ale np w jakims katalogu perfum z salonu Douglas, albo najnowszej kolekcji ubrań z H&M jak najbardziej. Ważne zeby kartki nie byly za grube ani za cienkie.
Ogolnie papier kredowy mozna poznac po tym ze sie blyszczy, a to ze jest zadrukowany nie przeszkadza, poniewaz na druk nie dziala temperatura.
Ogolnie papier kredowy mozna poznac po tym ze sie blyszczy, a to ze jest zadrukowany nie przeszkadza, poniewaz na druk nie dziala temperatura.
Witajcie. Może z papierem nie było by problemu, jak z gazet można brać.
Ale mam problem z drukarką. Ja osobiście nie posiadam laserówki :/
Pytałem po kolegach - nikt nie ma.
Są inne sposoby? Czytałem o markerze i lakierze do paznokci, i doradzali, aby czymś ostrym (np. nożem) porobić sobie krawędzie. Jeszcze chciał bym się was zapytać, jak zabezpieczyć ścieżki przed utlenianiem? Większość stosuje cynę, a jak zrobić, aby strona ze ścieżkami była taka zielona ?
Ale mam problem z drukarką. Ja osobiście nie posiadam laserówki :/
Pytałem po kolegach - nikt nie ma.
Są inne sposoby? Czytałem o markerze i lakierze do paznokci, i doradzali, aby czymś ostrym (np. nożem) porobić sobie krawędzie. Jeszcze chciał bym się was zapytać, jak zabezpieczyć ścieżki przed utlenianiem? Większość stosuje cynę, a jak zrobić, aby strona ze ścieżkami była taka zielona ?
Ksero jest kiepskie, bo ma za wysoką temperaturę podczas drukowania i toner za bardzo trzyma się papieru 
Najlepsza jest zwykła mała laserówka
Warto zainwestować i kupić sobie taką (dałem coś 200-250zł, choć to dla mnie dużo), jeśli nie chcesz kupować, to poszukaj w mieście sklepu gdzie będą drukować na laserówce, tylko musi to być mała maszyna, a nie laserówka wielkości biurka.
Najlepsza jest zwykła mała laserówka
http://www.youtube.com/watch?v=gjMBI2RfaKM
Zobaczcie czego się używa w Ruslandii. Mi to też wychodzi dosyć ciekawie.
Zobaczcie czego się używa w Ruslandii. Mi to też wychodzi dosyć ciekawie.