[Atmega16] + ZL2PRG

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
misiek1989
-

[Atmega16] + ZL2PRG

Post autor: misiek1989 » 04 gru 2010, 11:45

Witam ,
mam taki problem poszukałem już schematów jak podłączyć programator do uC , ale nie chciało działać . Czy mógłby mi ktoś podać jakiś link do najprostszego schematu takiego podłączenia , bo już widziałem trochę ich na necie wypróbowałem kilka ale ciągle w PonyProg2000 , przy zapisie wyskakuje mi : device missing or unknown device (-24) .
Pozdrawiam.

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 04 gru 2010, 12:43

Wszystkie VCC łączysz ze sobą i podajesz tam +5V z zasilacza. Wszystkie GND łączysz ze sobą i dajesz tam masę.
Załączniki
stk200m16.png

misiek1989
-

Post autor: misiek1989 » 07 gru 2010, 20:20

Dzięki podobny schemat stosowałem , tylko miałem kondensatory na swoim schemacie , ale problem nie był z moim złym podłączeniem do uC tylko 1 kabelek na płytce stykowej coś nie przewodził , trochę czasu mi to zajęło , bo tę cześć już testowałem i nie przypuszczałem , że będzie tam coś nie tak a jednak , jakoś się kabelek wypiął i nie chciało działać.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ