Radiokomunikacja
-
elektronikopo
- Użytkownik
Radiokomunikacja
Mam z przedmiotu " Anteny i propagacja fal " zrobić referat na temat " Radiokomunikacja w astrofizyce" w referacie ujołem takie zagadnienia jak :
1 System satelitarny :
-budowa
-architektura
-geostacjonarne systemy satelitarne
-systemy satelitarne GEO i LEO
-system nawigacji satelitarnej GPS
2. Radioteleskop
-zasada działania
3.Radiolokacja
-radar pierwotny
-radar wtórny
Co według was można umieścić w tym referacie jeszcze i czy te zagadnienia co podałem są dobre?
Jak możecie podjacie jakieś materiały do tego tematu
1 System satelitarny :
-budowa
-architektura
-geostacjonarne systemy satelitarne
-systemy satelitarne GEO i LEO
-system nawigacji satelitarnej GPS
2. Radioteleskop
-zasada działania
3.Radiolokacja
-radar pierwotny
-radar wtórny
Co według was można umieścić w tym referacie jeszcze i czy te zagadnienia co podałem są dobre?
Jak możecie podjacie jakieś materiały do tego tematu
-
elektronikopo
- Użytkownik
-
elektronikopo
- Użytkownik
Szlag mnie trafia, jak wypowiedzi niektóre widzę. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia, to nie mów. Widzę, ze najwidoczniej jako student uważasz się za człowieka lepszej kategorii, ale jeśli ktoś zadaje pytanie o technikę, to nie zarzucaj mu, że jest gorszy, bo nie ma tak przerąbane jak Ty.
A co do autora tematu: Jeśli przy każdym referacie/ prezentacji/ sprawozdaniu będziesz całość tworzył w oparciu o forum, to nigdy się nie nauczysz samodzielnie myśleć. Nie będę tutaj tworzył teorii na temat złego systemu szkolnictwa wyższego, bo to jest osobny temat, ale warto czasem ruszyć głową.
Jako że nikt de facto nie udzielił odpowiedzi konkretnej, to pozwolę sobie zasugerować usunięcie tematu, liczę na reakcję moderatora.
A co do autora tematu: Jeśli przy każdym referacie/ prezentacji/ sprawozdaniu będziesz całość tworzył w oparciu o forum, to nigdy się nie nauczysz samodzielnie myśleć. Nie będę tutaj tworzył teorii na temat złego systemu szkolnictwa wyższego, bo to jest osobny temat, ale warto czasem ruszyć głową.
Jako że nikt de facto nie udzielił odpowiedzi konkretnej, to pozwolę sobie zasugerować usunięcie tematu, liczę na reakcję moderatora.
Autor pyta o sugestie rozszerzenia tematyki referatu. Moim zdaniem to pytanie nie zmniejsza walorow dydaktycznych pracy, a wrecz je zwieksza, i do tego pokazuje ze autor jest ambitny. Nie wiem w czym twoj problem, szimon. Usuniecie tematu to tez nie rozwiazanie, jednak rzeczywiscie dialog z uzytkowniniem Luminofor jest tutaj bardziej niz zbedny...
Ja bym dodal metody komunikacji dalekiego zasiegu (mars-ziemia lub dalsze, np. sondy Voyager). Do radioteleskopu bym dodal opis tego, co mozna za jego pomoca zobaczyc. Radary z astrofizyka chyba nie maja za wiele wspolnego - wywalilbym to.
Pozdro!
Ja bym dodal metody komunikacji dalekiego zasiegu (mars-ziemia lub dalsze, np. sondy Voyager). Do radioteleskopu bym dodal opis tego, co mozna za jego pomoca zobaczyc. Radary z astrofizyka chyba nie maja za wiele wspolnego - wywalilbym to.
Pozdro!
Z całym szacunkiem, ale autora znam już kilka lat i widzę, że idzie po najmniejszej linii oporu. Jak takiemu pomagać. W innym temacie pytał o wyprowadzenie wzoru - podałem mu książkę w której to jest i sposób postępowania a on nadal zielony... Chciałby wszystko na tacy przy minimum własnego wysiłku. Takim ludziom chcecie pomagać? Proszę bardzo, ja do tego ręki nie dołożę. Druga sprawa - co to za politechnika gdzie zamiast projektów, programów i zadań masz referat do napisania? No powiedz.szimon pisze:Szlag mnie trafia, jak wypowiedzi niektóre widzę. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia, to nie mów. Widzę, ze najwidoczniej jako student uważasz się za człowieka lepszej kategorii, ale jeśli ktoś zadaje pytanie o technikę, to nie zarzucaj mu, że jest gorszy, bo nie ma tak przerąbane jak Ty.
-
elektronikopo
- Użytkownik