Odpowiedzi i gotowce
Odpowiedzi i gotowce
Panowie i panie, chce poruszyć ten temat, bo ciągle widać na forum, że ktoś daje gotowce, a czy taki jest sens tego forum?? Rozumiem dogłębne podpowiedzi przykłady i linki, ale czy sensem było dawanie wszystkiego jak na tacy??
Ja jeszcze nie widziałem na tym forum żeby ktoś komuś dał gotowca, ale nie czytam każdego tematu - może się tak zdarza. Za to w tematach, które czytam widzę naprowadzanie, wskazówki, jeżeli są to kompletne rozwiązania to nie za darmo - tylko np. poprawione rozwiązanie autora tematu przez kogoś innego.
Wiadomo, że jak się da gotowca to człowiek się nic nie nauczy, spisze i będzie miał to w nosie, ale naprowadzanie, rozwiewanie wątpliwości i poprawianie błędów jest jak najbardziej ok.
Również jestem przeciwny dawaniu gotowców, ale nie ma co popadać w skrajności - tematu gdzie autor oczekuje gotowca nie można wywalać do kosza, ale też nie można dawać wszystkiego na tacy.
Wiadomo, że jak się da gotowca to człowiek się nic nie nauczy, spisze i będzie miał to w nosie, ale naprowadzanie, rozwiewanie wątpliwości i poprawianie błędów jest jak najbardziej ok.
Również jestem przeciwny dawaniu gotowców, ale nie ma co popadać w skrajności - tematu gdzie autor oczekuje gotowca nie można wywalać do kosza, ale też nie można dawać wszystkiego na tacy.
zaba, a co założyłeś gdzieś temat i nie dostałeś gotowca ? czy jak to rozumieć ? Raz że zrobiłeś spam na samym końcu, a dwa to jest tylko i wyłącznie dobra wola uczestników wątku czy ktoś poda rozwiązanie "problemu" czy nie i to jest też zależne od samego autora postu w jakim stylu to zrobi.
Jeśli Tobie się to nie podoba to chyba jedynie do prezydenta pisać petycje by tego ustawowo zakazał w trybie natychmiastowym
Jeśli Tobie się to nie podoba to chyba jedynie do prezydenta pisać petycje by tego ustawowo zakazał w trybie natychmiastowym
Nie po prostu pomagajmy, ale niech ta pomoc uczy, nie chodzi mi oto żeby dodawać taką zasadę, ale jeśli coś nie działa można spytać, albo próbować, człowiek uczy się na błędach.
Nie chodzi mi o gotowce, bo często wole sam próbować niż się pytać tylko czy to forum miało dawać gotowce czy pomagać??
Rozumiem, że czasem nie da czegoś opisać trzeba dać schemat, ale czy gotowiec do końca każdego czegoś nauczy?? Nie chce wymagać chce tylko znać opinię forum na ten temat
Nie chodzi mi o gotowce, bo często wole sam próbować niż się pytać tylko czy to forum miało dawać gotowce czy pomagać??
Rozumiem, że czasem nie da czegoś opisać trzeba dać schemat, ale czy gotowiec do końca każdego czegoś nauczy?? Nie chce wymagać chce tylko znać opinię forum na ten temat