Tzn. mam płytkę drukowaną i zmontowany układ, tylko potrzebują opisu złącza programującego i zworek, na układzie są 2 scalaki 74HCT00 i 74HCT244.
Wie kto co to był za kit AVT
Tu muszę Ciebie ostrzec, że Xilinx już go nie wspiera (zaprzestał produkcji, walają się tylko po Alledrogo). Obsługujące go ISE jest do wersji 10.3, a obecnie ma numerek 12.2 jest o niebo lepsze od poprzednika, nie trzeba czekać na wygenerowanie symulacji w Isim. Z tych tańszych polecam CoolRunner-II (CPLD). GAL, PAL ogólnie cały segment SPLD to już staroooocie (;kayron pisze:Z FPGA to by mnie interesowały układy Spartan 2 (FPU dla mojego C64 by sie przydało), bo są w miarę tanie i bezproblemowo współpracują z układami na 5V.
W ten sposób co podałeś, służy do formowania zboczy sygnałów (dioda Schottky'ego). Rezystor ograniczający po stronie 5V, za nią Zenerkę o małej pojemności lub lepiej, szybko przełączającą się diodę Schottky'ego(na duże f) 3.3V do masy i do układu na 3.3V. Albo zastosować dwa tranzystory... lub jakieś konwertery napięć.kayron pisze:Tzn. podejrzałem na płytkach startowych dla CollRuner i Spartan że niekiedy dodają szeregowo rezystory 100-220Ω i transile do masy, ale nie wiem czy to dobry sposób?