Sample - Maxim
Sample - Maxim
Czy ktoś ostatnio zamawiał sample od MAXIMa ?
------------------------
Poprawiłem temat.
- c4r0
------------------------
Poprawiłem temat.
- c4r0
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2010, 6:11 przez VLODEK, łącznie zmieniany 1 raz.
W nawiązaniu do mojego pytania
Jestem zalogowany na MAXIMie, dostaję systematycznie e-maile z informatorami, kiedyś zamówiłem kilka róznych IC, wszystko było OK.
Od kilku miesięcy próbuję zamówić cokolwiek co ma SAMPLE, po moim potwierdzeniu zamówienia, zwrotna strona odpowiada że to nie będzie zrealizowane i szukaj sobie lokalnego przedstawiciela.
Myślę sobie POLSKA to taki dziwny kraj....?????? Często jest tak że można wiele pod warunkiem że się nie mieszka w POLSCE....
Jestem zalogowany na MAXIMie, dostaję systematycznie e-maile z informatorami, kiedyś zamówiłem kilka róznych IC, wszystko było OK.
Od kilku miesięcy próbuję zamówić cokolwiek co ma SAMPLE, po moim potwierdzeniu zamówienia, zwrotna strona odpowiada że to nie będzie zrealizowane i szukaj sobie lokalnego przedstawiciela.
Myślę sobie POLSKA to taki dziwny kraj....?????? Często jest tak że można wiele pod warunkiem że się nie mieszka w POLSCE....
No niestety, Polska jest krajem nienormalnym co wiadomo nie od dzisiaj... Na szczęście, powoli normalnieje, ale trzeba paru pokoleń żeby ludzi zmienić. Firmy dają sample bo chcą zdobyć klientów. Jak widzą że wysyłka do Polski nie daje rezultatów, to przestają wysyłać, i trudno im się dziwić.VLODEK pisze:Myślę sobie POLSKA to taki dziwny kraj....?????? Często jest tak że można wiele pod warunkiem że się nie mieszka w POLSCE....
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
To nie kwestia puźniejszego braku zamówień, a raczej że wielu tak zwanych studentów, pod pozorem potrzeby układów do pracy dyplomowej sprzedaje sample na allegro. Doprowadza mnie to do szału, bo przez takich jełopów, wielu producentów blokuje wysyłkę sampli do polski.
Jedyny sposób na to, zamawiać przez firmę, która ma chodź trochę coś wspólnego z wykonywanym projektem, albo posiada produkcję. Ostatnio właśnie odrzucili moje zamówienie, z w/w powodu. Jeszcze rok temu zamówiłem u nich scalaków za chyba 500euro
, oczywiście jako sample, ale tyle bym musiał zapłacić np. w farrnelu.
Jedyny sposób na to, zamawiać przez firmę, która ma chodź trochę coś wspólnego z wykonywanym projektem, albo posiada produkcję. Ostatnio właśnie odrzucili moje zamówienie, z w/w powodu. Jeszcze rok temu zamówiłem u nich scalaków za chyba 500euro
-
rezasurmar
- Użytkownik
- Kontakt:
zamówiłem np 8sztuk precyzyjnych DAC 12bit, do zasilacza który projektuję, koszt jednego to ok 30euro przy zakupie detalicznym.
Zamawiałem np, DIR9001 w TI i DAC do audio, też swoje kosztują. Więc jeżeli jest możliwość czemu nie skożystać, tym bardziej że zamawiam na własne potrzeby, a nie na odsprzedaż. Nigdy bym mnie nie było stać by kupić każdy scalak, a szukanie układów i zamawianie ich przez sklepy nie należy ani do tanich ani do przyjemnych. W TME np czekałem prawie pół roku na układ do wzmacniacza słuchawkowego. Sample czasem nawet po tygodniu dostawałem.
Zamawiałem np, DIR9001 w TI i DAC do audio, też swoje kosztują. Więc jeżeli jest możliwość czemu nie skożystać, tym bardziej że zamawiam na własne potrzeby, a nie na odsprzedaż. Nigdy bym mnie nie było stać by kupić każdy scalak, a szukanie układów i zamawianie ich przez sklepy nie należy ani do tanich ani do przyjemnych. W TME np czekałem prawie pół roku na układ do wzmacniacza słuchawkowego. Sample czasem nawet po tygodniu dostawałem.