Heh, 97 to były czasy Pentium 166MMX, 32MB RAM, dysków 1,7GB i Windows 95(jakoś wtedy dostałem pierwszą skrzynkę, więc pamiętam, no, może to było w 1998). Postaw XP na takim sprzęcie, to mnie zadziwiszhaterkmp pisze:poza tym w 97 roku był już sprzęt który spokojnie udźwignie XP SP2 czyli również USB 2.0
konwerter szeregowa (COM) -> USB (kamera)
- siekierzyński
- Użytkownik
widzisz alaris... nie sztuką jest postawienie XP na nowym kompie. akrobacje zaczynają się wtedy kiedy ma działać na szrocie ale trzeba wiedzieć co można uciąć a co zostawić żeby system działał stabilnie. Poza tym zależy co chcesz na takim systemie robić - jak oglądać filmy to zapomnij ale jak chcesz zrobić serwer muzyczny czy serwer wydruku albo nawet kontroler małej domeny to spokojnie można to zrobić.
- siekierzyński
- Użytkownik
no to przy XP musiałbyś zostawić wszystkie usługi odpowiedzialne za sieć (w tym logowanie) i magazyn wymienny. spokojnie możesz wyłączyć konfiguracje sieci bezprzewodowych, pomoc, wszelke zdalne ustrojstwa (pulpity, rejestry etc), telefonie (choć zależy jak się łączysz z internetem). poszukaj sobie programu do konfiguracji XP z możliwością zrobienia "dystrybucji" albo szukaj linuxa bo na pewno ktoś już na ten pomysł wpadł i zrobił. albo jak lubisz męcz się na Me czy 98SE
- siekierzyński
- Użytkownik
Na takim procu WIN98. ME przynajmniej z moich doświadczeń strasznie się sypał. XP odpalisz na tym i to nawet znośnie, ale warunek że uda ci się włożyć do tego kompa przynajmniej 256MB RAM lub więcej. Ja miałem swego czasu WIN Xp na Celeronie 400MHz pukniętym na 450MHz i działało nadel dobrze ale na płycie było 386MB RAM (256+128MB) i HDD ATA100.
- siekierzyński
- Użytkownik
- siekierzyński
- Użytkownik
To czarne to ISA. Na to to już raczej nic nie dostaniesz. Windo$ XP może się na tym kompie nie zainstalować, ponieważ instalator stwierdzi, że jest zbyt mała ilość ramu.siekierzyński pisze:
A pod które złącze będzie podłączana karta Ethernet? Pod PCI (białe), czy pod to drugie (czarne, jak się nazywa, bo nie widać)?
edit:
Windows jak i kamerka ma - uwaga - minimalne wymagania. Przy tym sprzęcie, Windowsie xp i kamerce obstawiam na jakieś 3-5 klatek na sekundę.