Projektowanie PCB
Projektowanie PCB
Czy któryś z szanownych kolegów na forum mógłby mi zaprojektować prostą płytkę w jakimś programie do tworzenia PCB http://www.elektroda.pl/rtvforum/files- ... 4_4244.gif
Schemat udało mi się jakoś sklecić w Eaglu ale co do płytki to wolałbym aby zrobił ją ktoś bardziej obeznany w temacie. Nie mogę tylko dodać załącznika bo coś mi się błąd pojawia
[ Dodano: 2010-06-22, 13:54 ]
Oto schemat nakreślony w eaglu
[ Dodano: 2010-06-22, 13:54 ]
Oto schemat nakreślony w eaglu
- Załączniki
-
- Izostat - Kopia.rar
- Schemat Izostatu
- (23.41 KiB) Pobrany 562 razy
otwórz sobie załącznik w eaglu. tak na szybko coś tam stworzyłem.
- Załączniki
-
- Izostat - Kopia.zip
- (18.71 KiB) Pobrany 546 razy
-
keruseykaryu
Płytka jest ogromna w stosunku do ilości elementów jakie zawiera. Schemat i tak posiada ich więcej niż płytka. Po prostu zjadłeś wszystkie rezystory. Kulpina zresztą piecze o wiele smaczniejsze i większematrix pisze:otwórz sobie załącznik w eaglu. tak na szybko coś tam stworzyłem.
Masz braki w optymalizacji połączeń. Układ mocy ma osiem równoważnych tranzystorów. Można to wykorzystać.
Przyciski ułożone "jak leci" i nie odpowiadają położeniu złączki.
Schemat i tak nadal wykazuje błędy.
wiem o tym szanowny kolego. jak pisałem:keruseykaryu pisze:Płytka jest ogromna w stosunku do ilości elementów jakie zawiera. Schemat i tak posiada ich więcej niż płytka. Po prostu zjadłeś wszystkie rezystory. Kulpina zresztą piecze o wiele smaczniejsze i większe Jakby co to są w koszu.
Masz braki w optymalizacji połączeń. Układ mocy ma osiem równoważnych tranzystorów. Można to wykorzystać.
Przyciski ułożone "jak leci" i nie odpowiadają położeniu złączki.
Schemat i tak nadal wykazuje błędy.
a na marginesie, to eagle nie przenosi mi na płytkę tych rezystorów. przenosi tylko to co widać.matrix pisze:tak na szybko coś tam stworzyłem.
Nie przenosi ci rezystorów bo skorzystałeś z biblioteki docu-dummy a w niej są tylko same symbole. Jeśli chcesz kompletny element(symbol + obudowa) to skorzystaj np z biblioteki rlc.
Nie masz podłączonego zasilania do układu 4076. Wybierz z paska narzędzi Invoke, następnie kliknij na symbol 4076 i wybierz z tabelki PWRN. Pojawią ci się na schemacie piny od zasilania 4076.
Nie masz podłączonego zasilania do układu 4076. Wybierz z paska narzędzi Invoke, następnie kliknij na symbol 4076 i wybierz z tabelki PWRN. Pojawią ci się na schemacie piny od zasilania 4076.
Witam
zrobiłem na szybko poglądową płytkę jak może wyglądać ten układzik. Ze względu na nie sprecyzowanie - elementy i ich wielkość i rozłożenie jest prawdopodobnie do zmiany .
zrobiłem na szybko poglądową płytkę jak może wyglądać ten układzik. Ze względu na nie sprecyzowanie - elementy i ich wielkość i rozłożenie jest prawdopodobnie do zmiany .
- Załączniki
-
- new.rar
- (47.22 KiB) Pobrany 540 razy