moje sugestia
moje sugestia
mam taką sugestie mi się wydaje , niektóre działanie moderatorów nie do końca są sprawiedliwe a w szczególności dla początkujących użytkowników forum Podstawą jest regulamin i wg mnie dobrze ze jest taki czytelny to nie wątpliwie wielki plus ale martwi mnie ze moderatorzy nie sprawiedliwie traktują niektóre sprawy choćby WŁASNE PROJEKTY W DZIALE DIY sam osobiście miałem taki problem gdyż dodałem tam swój własny projekt który został rzucony w śmietnik rzekomo zagrażał życiu uważam ze dodałem w treści tematu obszerne ostrzeżenie i napisałem ze budowałem to sam i tylko po to bo mi było potrzebne chyba moderator źle mnie zrozumiał gdyż ja chciałem zwrócić uwagę na zasadę działania która jest odmienna niż inne projekty tego typu oczywiście dostałem ostrzeżenia od moderatora ja uważam ze nie sprawiedliwie gdyż nie złamałem regulaminu dodając tam obszerne ostrzeżenie . to są moje ujemne uwagi co do forum mam całą masę pozytywnych uwag jedną z nich jest ze cieszy mnie ze na forum tym zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże i każdy chce sobie pomagać to jest wielki plus dodatkowo dział DIY to strzał w dziesiątkę bo każdy by chciał sie wykazać dziękuje wam za DIY i gratuluje pomysłu ale mam taki pomysł żeby dodać jeszcze jeden dział gdzie będą panowały luźniejsze reguły które mogły by tolerować podobny przypadek jak mój to taka sugestia z mojej strony jako nowego na forum
Słuchaj, ten sam projekt dawałeś uparcie na elektrodzie i z takim samym skutkiem. Nie sądzisz, że coś w tym jest, że nie ważne komu to pokazujesz, to reakcja jest taka sama?
Oto dlaczego projekt ląduje w koszu:
Schemat jest nieczytelny i niepoprawny. W Eagle są kropki na połączeniach, wbrew temu co odpowiedziałeś na elektrodzie. Schemat nie ma odzwierciedlać rozłożenia elementów na płytce, od tego jest projekt płytki. Schemat ma czytelnie prezentować konstrukcję i działanie urządzenia, ten tego nie robi. Na elektrodzie pisałeś że urządzenie jest i działa, tymczasem schemat zawiera błędy które uniemożliwiają działanie - albo urządzenie wcale nie działa albo schemat jest niezgodny z rzeczywistym urządzeniem. Poza tym, jeśli prezentujesz swoją konstrukcję, to powinieneś pokazać jakieś zdjęcia, inaczej to nie ma sensu. Ten projekt nadaje się do działu dla początkujących, ale nie nadaje się do działu DIY. Do tego, z tego co widziałem, Twoja reakcja na udzielenie ostrzeżenia jest przynajmniej nieodpowiednia, trudno się dziwić że na coś takiego moderator reaguje w ten sposób...
Poza tym, miej trochę szacunku dla ludzi czytających te posty i składaj poprawne zdania
Kropki, przecinki i wielkie litery są po to, żeby ich używać, inaczej tekst wygląda jak jakiś bełkot i ciężko się czyta. Jeśli Tobie nie chce się nawet po ludzku napisać posta to nie oczekuj że komukolwiek będzie się chciało go czytać, nie wspomnę już o pomocy z układem.
Oto dlaczego projekt ląduje w koszu:
Schemat jest nieczytelny i niepoprawny. W Eagle są kropki na połączeniach, wbrew temu co odpowiedziałeś na elektrodzie. Schemat nie ma odzwierciedlać rozłożenia elementów na płytce, od tego jest projekt płytki. Schemat ma czytelnie prezentować konstrukcję i działanie urządzenia, ten tego nie robi. Na elektrodzie pisałeś że urządzenie jest i działa, tymczasem schemat zawiera błędy które uniemożliwiają działanie - albo urządzenie wcale nie działa albo schemat jest niezgodny z rzeczywistym urządzeniem. Poza tym, jeśli prezentujesz swoją konstrukcję, to powinieneś pokazać jakieś zdjęcia, inaczej to nie ma sensu. Ten projekt nadaje się do działu dla początkujących, ale nie nadaje się do działu DIY. Do tego, z tego co widziałem, Twoja reakcja na udzielenie ostrzeżenia jest przynajmniej nieodpowiednia, trudno się dziwić że na coś takiego moderator reaguje w ten sposób...
Poza tym, miej trochę szacunku dla ludzi czytających te posty i składaj poprawne zdania
może i mnie poniosło podstawowym problemem jest to , ze urządzenie budowałem a schemat robiłem do zbudowanego więc faktycznie mogłem się pomylić a projekt nie dałem dlatego ze chciałem się pochwalić chodziło mi o co innego zresztą już może być w koszu mi to wszystko jedno po prostu odpowiadałem komuś na pewien posta na elektrodzie właśnie i prosił mnie o schemat dałem mu schemat maszyny która nie działa i dlatego założyłem tam swój projekt żebym mógł nowego linka wysłać i tyle gdyż jak zwykle na elektrodzie zablokowali jego post i już mu tam nie mogłem odpisać a to co tam napisałem to było krok po kroku jak doszedłem do tego stąd wyszło jak wyszło a co do schematu to już spełnił swoją funkcje i projekt moze być w koszu nie dbam o to
w każdym razie dziękuje a jeśli będę chciał umieścić coś w DIY to na pewno będzie to coś bardziej wartościowego niż to a co do projektu to nie zaprzeczam jest i działa nie dodałem fotki bo to nie było moim celem być może faktycznie nie tu umieściłem to gdzie trzeba no coz błędy się zdążają jednak muszę się nie zgodzić z kolega bo wg mnie to co jest na tamtym forum to jest na tamtym a co jest tu to jest tu i niema co łączyć tego to dwie różne rzeczywistości mam swoje zdanie na ten temat......
dzięki
[ Dodano: 2010-05-31, 14:42 ]
ale z tymi ostrzeżeniami to lekka przesada no ale rozumiem szanuje zdanie szanownego moderatora i pozdrawiam go z tego miejsca
w każdym razie dziękuje a jeśli będę chciał umieścić coś w DIY to na pewno będzie to coś bardziej wartościowego niż to a co do projektu to nie zaprzeczam jest i działa nie dodałem fotki bo to nie było moim celem być może faktycznie nie tu umieściłem to gdzie trzeba no coz błędy się zdążają jednak muszę się nie zgodzić z kolega bo wg mnie to co jest na tamtym forum to jest na tamtym a co jest tu to jest tu i niema co łączyć tego to dwie różne rzeczywistości mam swoje zdanie na ten temat......
dzięki
[ Dodano: 2010-05-31, 14:42 ]
ale z tymi ostrzeżeniami to lekka przesada no ale rozumiem szanuje zdanie szanownego moderatora i pozdrawiam go z tego miejsca
Na elektrodzie był ten sam schemat co tutaj i też przez Ciebie dodany, więc nie wiem co za różnica czy to było na tym czy na tamtym forum... Nie do końca też rozumiem motywy pisania posta w DIY, z tego co zrozumiałem chciałeś tylko przekazać schemat innemu użytkownikowi, ale zakładam, że to nie o to chodziło, bo to byłby chyba zbyt idiotyczny powód.
Na przyszłość (powtarzam po raz kolejny) używaj znaków interpunkcyjnych i składaj poprawnie zdania, bo inaczej polecą następne ostrzeżenia.
Jako, że wszystko chyba jest jasne, temat uważam za zamknięty.
Na przyszłość (powtarzam po raz kolejny) używaj znaków interpunkcyjnych i składaj poprawnie zdania, bo inaczej polecą następne ostrzeżenia.
Jako, że wszystko chyba jest jasne, temat uważam za zamknięty.