Cześć.
mam taką sprawę.
Gdzie moge znaleźć jakis spis wszystkich poleceń mozliwych do wpisania w linie komend w Eaglu? Np że wpisanie "i"+ENTER oznacza polecenie Info?
Szukam, szukam i jakos nie mogę dotrzec do tego.
Sławek
Spis komend wpisywanych z klawiatury w EAGLE
W pliku pomocy Eagle. Znajdź sobie temat Command Line Options - trzeci od górny. Nie wiem czy ujęte w nim zostały wszystkie polecenia, ale myślę, że tak. Pozostaje też do przeczytania opis programu zawarty w pliku manual_en.pdf, który instaluje się wraz z programem Eagle i zawarty jest w podkatalogu doc tego programu.
Trochę nie precyzyjnie się wyraziłem w moim poprzednim poście. Zobacz sobie w pomocy Eagle na Editor Commands masz tam wszystkie polecenia dostępne w edytorze schematów i płytek Eagle wraz z opisem.
Przykładowo informacje o elemencie uzyskujesz wpisując w linię poleceń (np. w edytorze schematów) info u1 + enter i otworzy się okienko z informacją o układzie u1 (o ile taki układ jest w otwartym schemacie).
Przykładowo informacje o elemencie uzyskujesz wpisując w linię poleceń (np. w edytorze schematów) info u1 + enter i otworzy się okienko z informacją o układzie u1 (o ile taki układ jest w otwartym schemacie).