Mała propozycja zmiany

Jeżeli masz propozycje dotyczące forum lub portalu - pisz śmiało. Jest to również dobre miejsce do wyrażenia swoich opinii i zgłoszenia błędów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lutownik
Użytkownik
Kontakt:

Mała propozycja zmiany

Post autor: lutownik » 23 mar 2010, 20:09

Witam.
Jak wiadomo od kilku ładnych lat przeglądam nasze kochane forum. Przez tych kilka lat zauważyłem że sporo jest pytań na jeden podobny temat np. diagnostyka trafa z odlutu itp. Zastanawiałem się czy nie można by zrobić jakiegoś miejsca w którym ktoś mógłby zamieścić gotowy artykuł na ten temat i dzięki temu zlikwidować wiele nie potrzebnych tematów.

Tak dla przykładu na forum skuterów baotian podklejane są przydatne tematy w których znajdują się właśnie takie artykuły. Co wy na to?? Może u nas też można by było takie coś zrobić, wkońcu mamy XXI w i nie takie rzeczy ludzie wyprawiają :wink:

Awatar użytkownika
haterkmp
Użytkownik

Post autor: haterkmp » 23 mar 2010, 22:06

fajnie by było ale... jak pewnie zauważyłeś od dłuższego czasu forum jest używane tylko przez nas a adminów ani moderatorów nie widać a co gorsza większość naprawdę mądrych userów którzy mogli się pochwalić porządną merytoryczną wiedzą gdzieś uciekło.

Awatar użytkownika
lutownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lutownik » 24 mar 2010, 19:09

Ano to jest prawda. Pamiętam że jak się rejestrowałem kilka lat temu to tu było forum naprawdę wysokiego poziomu, ale z biegiem czasu...

Awatar użytkownika
matrix
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: matrix » 24 mar 2010, 22:20

kayron pisze:Nie ma żadnych nowinek ze świata itd. to martwa strona.
więc zróbmy coś by się to zmieniło.

Awatar użytkownika
c4r0
Moderator
Kontakt:

Post autor: c4r0 » 25 mar 2010, 9:32

Ja jestem moderatorem i mogę przyklejać tematy, więc jeśli ktoś napisze taki artykuł to mogę przykleić w odpowiednim dziale. Działu chyba stworzyć nie mogę więc dopóki ktoś inny tego nie zrobi, mogę przyklejać w tych działach co są.

Awatar użytkownika
end
Administrator

Post autor: end » 10 kwie 2010, 12:18

Mogę utworzyć dział "newsy" i utworzyć też grupę userów, którzy dostaną odpowiednie uprawnienia by pisać w takim dziale.
Ktoś się pisze? Ostrzegam tylko, że wpisy żywcem kopiowane z innych stron nie mogą mieć miejsca, więc taka osoba musi być konsekwentna w tym co robi.

Awatar użytkownika
lutownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: lutownik » 10 kwie 2010, 14:26

Taki dział bardziej by się przydał może na stronie elportalu a nie w samym forum, no chyba żeby zmienić trochę wystrój strony głównej samego forum. Ja tam się nawet pisze na takie coś, tylko skąd brać źródła takich informacji??

keruseykaryu

Post autor: keruseykaryu » 10 kwie 2010, 14:42

lutownik pisze:Ja tam się nawet pisze na takie coś, tylko skąd brać źródła takich informacji??
Pochodź po stronach producentów: Atmel, Texas Instruments, Maxim, Linear Tech, National Semi., NXP; strony twórców oprogramowania: IAR, CodeVision, MCS, WinAVR/ARM; itd. Tam poklikaj na RSS feed (takie pomarańczowe ikonki) i masz tyle źródeł, że Cię zasypie.

zaba
Użytkownik

Post autor: zaba » 12 kwie 2010, 23:14

Jak stworzycie dział to ja się piszę na obsługę.

Wiedze, skąd? Do szkoły, albo na studia. :P

Jeszcze z nami chyba tak źle nie jest, postawimy to forum do pionu

Morfeusz1991
-
Kontakt:

Post autor: Morfeusz1991 » 14 kwie 2010, 5:53

Forum nie umrze, dopóki chociaż dwie osoby na nim piszą :P
Ja powróciłem na Elportal, bo mnie moderatorzy na popularnym portalu elektronicznym bardzo denerwują :P Mają taki punkt w Reg. który pozwala na usunięcie dowolnego posta/tematu, tutaj takiego nie ma :P

ODPOWIEDZ