ZL2PRG

To forum jest dla wszystkich pasjonatów mikrokontrolerów AVR Atmela. Wymiana doświadczeń i pomoc dla początkujących w pisaniu programów zarówno w C, Asemblerze jak i BASCOM. Zapraszam znawców tematu, aby pomogli wszystkim początkującym!
ODPOWIEDZ
akord
-

ZL2PRG

Post autor: akord » 13 mar 2005, 14:24

Witam!
Zrobiłem programator do AVR na gotowej płytce (ZL2PRG) i gdy chcę
zaprogramować procka, wyskakuje mi okienko z komunikatem: Could not identify chip with ID:FFFFFF.
Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?
Roman

akord
-

Post autor: akord » 13 mar 2005, 18:38

jakoś trudno tu doczekać się na jakąś odpowiedź na posty - szkoda...

Wojtek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Wojtek » 14 mar 2005, 6:48

w sprawie bascom pisz na pw, polecam również ksiązke http://www.btc.pl/index.php?id=bas, co do programatora opisz dokładnie jak go podłaczasz i uzywasz.

adi-niunio
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: adi-niunio » 15 mar 2005, 19:15

akord pisze:Witam!
Zrobiłem programator do AVR na gotowej płytce (ZL2PRG) i gdy chcę
zaprogramować procka, wyskakuje mi okienko z komunikatem: Could not identify chip with ID:FFFFFF.
Czy ktoś mógłby mi coś doradzić?
Roman
Taki błąd wyskakiwał mi przy probramowaniu '2313 pod bascomem demo... po tym jak pożyczyłęm tego procka na cwile koeldze, ze sprawdził swojego nowego Willema (praca dyplomowa) no i wywnioskowałem ze procek uszkodzony został jakoś, bo przy nowym (ze sklepu) avrku już nie wyskakiwał ten komunikat.

Gość

programator

Post autor: Gość » 15 mar 2005, 19:38

Procek jest napewno dobry, bo jak wezmę programator który zrobiłem w/g opisu w EdW "ośla łączka", to wszystko jest ok i programuje się jak trzeba. Może w końcu dojdę co jest grane z tym programatorem. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowania
Roman

ODPOWIEDZ